Orjinal Mesajı Yazan: armankabadayi
hmm peki dostumsaol aslinda onuda denedim ama bi yerde biseyi ynlis yapiorum oyuncularin oyun anlayislarini kisisel yapmalimiyim o surekli degisi lanet olsn :) ama saatlerce ugrascam fm 06 muhtesem bi taktigim vardi 25 mac ust uste kazandim avrupa kuplarida vardi fakat 07 de olmuo :(
güsel kardeşim nacizane bir kaç tecrübe edindim bu oyundan,hem oynayarak hemde bu işi gerçekten iyi bilenlerin yorumlarını ve yazılarını takip ederek..
oyuna ilk başladıgın zaman acemi olarak sadece takımın taktiğini düzenleyip maçlara devam edersin,anca ilerleyen zamanlarda tecrübe kazandıkca,duran top organizayonları,oyun kurucular,takım komutları gibi dikkatli bir şekilde ayarlanması gereken bölümleri kurcalarsın..
benim sana tavsiyem,oyuncularının özelliklerine göre onalrı yönlendir....
misal olarak,hücumda iyi olan bir defans oyuncun varsa onun kornerlerde ve duran toplarda ileri çıkmasına izin ver...
isabetli şut ceken oyuncularının kaleye sut cekmesine olanak tanı.....
büyük ve küçük takımlara karşı farklı taktikler kullan....
takımında en az bir tane oyun kurucu bulunsun....
takımında en az bir tane iyi serbest atış kullanan oyuncu bulunsun....
taktik konusuna gelince. 4-4-2 'n,n çeşitli varyasyonlarını deneyebilirsin,ama kesinlikle 4 lü defanstan şaşma....
4-1-4-1 önerebileceğim bir diğer taktik,çok iyi bir önlibero bulabilirsen kullanabilirsin bu taktiği....
taktiğini yaparken mutlaka takım komutları ile oyna,ve takımına şekil ver,büyük takımlara karşı biraz daha kapalı oynayıp,kontra atağı tercih edebilirsin,ama ben sürekli hücüm oynarım büyük küçük farketmez dersen çok iyi iki kanat oyuncusu alıp kanatladan oyunu açabilirsin ki,bu benim en çok tercih ettiğim oyun planıdır...
özellikle kalecine dikkat et,başarının yolu iyi bir kalecinin ellerinden geçiyor...
antreman programını düzenle ki,buna ait bir çok bilgi var saten forumda onlara bi bak derim..
umarım en kısa zamanda takımınla birlikte kupadan kupaya koşarsın :) :) :)