Oyuncumuz Deivid de Souza sabah saatlerinde Fenerbahçe Samandıra Tesisleri'nde yapılan idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Deivid, takımımızın önündeki zorlu periyodu nasıl atlatacağı üzerine bir soruya şu yanıtı verdi: "Çalışmalarımızın amacı bu zorlu periyotlarda başarı elde etmek üzerine. Kalitemiz belli. Bu kaliteyi gösterebileceğimizi kulvarlarda mücadele ediyoruz. Bu zorlu periyottan güzel sonuçlarla çıkacağımıza inanıyorum."
Deivid kendi performansını nasıl değerlendirdiği ile ilgili bir soruya, "İyi bir performansım var. Adaptasyon sürecinin ardından grafiğim hep yükseldi. Umarım güzel sonuçlara imza atarız ve benim de payım büyük olur" diye yanıt verdi.
Deivid, Türkiye'ye adaptasyonunun nasıl olduğuna ise şu yanıtı verdi; "Ailem ile burada yaşamaktan çok mutluyuz. Adapte olmuş durumdayız. Benim ve ailemin tek amacı burada başarılı olmak ve mutluluğumuza mutluluk katmak."
Tek forvet oynamanın zor olup olmadığı ile ilgili bir soruyu Deivid, "Önemli olan bu noktada teknik direktörümüzün ne düşündüğüdür. Benim açımdan bu bakımdan sorun yok. Tabii ki iki forvet olsaydı benim açımdan iyi olurdu. Ama tek forvet oynamamız gerekiyorsa da benim açımdan sorun yok" diye yanıtladı.
Orta alandan yeteri kadar gol pası alabildiğini düşünüp düşünmediği şeklindeki bir soruya ise oyuncumuz "Ben orta alanın beni beslediğine inanıyorum. Benim orta alana gelip onlara yardım etmem futbol yapımdan kaynaklanan bir şey" yanıtını verdi.
Kezman ve kendisinin attığı golleri yeterli görüp görmediğine Deivid, "Kupada 6 golüm var. Ligde de oynadığım zamanlara göre kötü bir oranım olduğu söylenemez. Arkadaşımın da durumu benzer. Bu yorumları açıkçası anlamadım" dedi.
Kezman'ın kırmızı kartı ile ilgili ise Deivid "Bu konu hakkında Kezman'la aramızda konuşma geçmedi. Onun adına çok üzüldüm. Bir futbolcunun bu şekilde performansı üst düzeye çıkarken kırmızı kart görmesi onu üzer. Umarım bir an önce cezasını bitirir ben ve o takımımız için elimizden geleni yaparız" diye konuştu.
Deivid, en yakın rakibimiz ile aramızda bulunan 7 puanlık fark ile ilgili olarak sorulan bir soruya "Rakibimizle aramızda bulunan 7 puanlık farkı korumak istiyoruz. İkinci yarıya beraberlikle başladık. Önümüzde 15 maç var. Sezon sonunda en kötü ihtimalle bu puan durumunu koruyarak şampiyon olmak. Burada asıl önemli olan tabii ki şampiyon olmak." dedi.
Fenerbahçemizin şampiyonluğu erken ilan etme olasılığı ile ilgili bir soruya ise "Böyle bir ihtimal var. Bunu göz önünde bulundurabiliriz. Ama bunlar sadece biz maçlarımızı kazandığımız taktirde olur. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye yanıt verdi.