Başkanımız Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Dergisi'nin 48. sayısındaki yazısı "Her yıl fark yaratacağız" başlığı ile yayınlanıyor. Başkanımızın dergideki yazısı aynen şöyle: "Son bir aydır sözleşmesi sezon sonu sona erecek oyuncularımız hakkında tefrikalar yazılıyor. Alex'in ne kadar ücret istediği, diğer oyuncuların başka spor kulüpleri ile ön anlaşmalar imzaladığı bu ve buna benzer sayfa sayfa haberler, spor medyasında önemli yer alıyor. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki; Alex ile hiç bir maddi konu konuşulmamıştır .
Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi olarak ne kadar sessiz kalmak istesek de gerek Profesyonel Futbol şubesi oyuncularının gerekse bu oyuncuların kendi menajerleri mevcut durumdan bir hayli rahatsızlar. Çünkü tüm oyuncularımız 100. yılımızı düşünüyorlar. Hatta bir oyuncumuzun menajerinin basına "Oyuncum Fenerbahçe'den memnun, 100. yıl ve sadece şampiyonluğa odaklandı" açıklamasını yapabilir hale gelmesi bugün Fenerbahçe Spor Kulübü'nün nerelerden, nereye geldiğinin açık göstergesidir.
Fenerbahçe Spor Kulübü bugün birçok oyuncunun gelmek istediği ve geldikten sonra da burada kalmak istediği bir spor kulübü olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.
Bu sütunlardan diğer spor kulüplerimizin durumunu anlatmak düşüncesinde değilim. Bugüne kadar hiç bir zaman böyle bir mukayese içinde bulunmadım. Çünkü ben ve arkadaşlarım sadece Fenerbahçe, dolayısı ile Türk sporu için bugün yaptığımız görevlerdeyiz.
Sadece Fenerbahçe için ürettiğimiz projelerin hayata geçmesi ve bunların devamlılığı için gösterdiğimiz özenli duruş devam ettiği sürece de Fenerbahçe'nin sadece 100. yılında değil, her geçen yıl fark yaratacağını buradan açıkça ifade etmek istiyorum.
Asırlık kulübümüz tüm şubeleriyle bir yıl sürecek bir kutlama organizasyonu içinde. Tüm şubelerin kendi yarışma programlarını başarıyla tamamlamak gibi önemli bir hedefi var. Buna profesyonel futbol takımımızı da dahil etmek zorundayım. Çünkü onlarda 3 kulvarda mücadele edecekler. Tüm oyuncularım teknik kadro üzerlerindeki baskının, özellikle 100 yılımızın öneminin farkında. Hiçbir oyuncu ile devre öncesi, arası, sonrası oturup pazarlık yapmak gibi bir hedefimiz olmadı. Çünkü sezon ortasında sözleşmesi biten oyuncumuz da yok.
Bu yıl hedeflerimiz belli. Bu hedeflere bizleri ulaştıracak insanların sorumlulukları ve ne yapmalara gerektiği de ortada. Bu bilinç ve düşünceyle sezonu mutlu bitiren tarafta olmak için, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve yönetimine düşen tüm görevler yerine getirilmiştir. Bu konuda, kimsenin endişesi olmasın.
Bahsetmek istediğim diğer konular ise 100. Yıl piyango biletleri ve Fenerium ile ilgilidir. Piyango biletlerimiz yavaş yavaş tükeniyor. 120 adet piyango bileti alanlar için, tüm oyuncularımızın orijinal imzalı formasını hediye olarak almak için acele etmenizde fayda var.
Fenerium'un özellikle 100.Yılımız için ürettiği bir dizi ürün yıl içersinde tüm taraftarlarımızın beğenisine sunulacak. Bu ürünler her şeyden önce tüm taraftarımızı gururlandıracak. Arkadaşlarım Antalya'da yaptıkları son bayii toplantısında özel üretimlerin neler olduğu konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundular. Buradaki en büyük hedefimiz kısa sürede sahip olduğumuz 13 mağaza sayısını daha yukarılara taşıyarak kapasiteyi maksimum seviyeye çıkartmak olmalıdır. Bu konuda gayret gösterenlere teşekkürlerimi sunuyorum.
2. devrenin başladığı şu günlerden itibaren gerek içerde gerekse dışarıda oynayacağımız tüm maçlarımızda "Büyük Fenerbahçe Taraftarı"na önemli görevler düşüyor. Biliyorum onlar da bunun farkında.
Hepinizi sevgi ile selamlıyorum.
Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"