Semih Feneri şenlendiriyor
Herkes kadar oynamıyor ama onlar kadar gol atıyor

F.Bahçe'de 7. sezonunu geçiriyor Semih Şentürk. Yaşı 24'üne geldi, dayandı. Futbolculuk çağının en verimli yıllarını yaşıyor. Semih, takımda diğer arkadaşlarına verilen fırsat kadarını belki bulamadı; ama oynadığı kısa süreli dakikalarda attığı gollerle Sarı-Lacivertlilere hayat verdi.
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'nin en golcüsü Semih, ağları havalandırdığı yedi vuruşla taraftarın 24 senedir hasretle beklediği yarışta, takımının ayakta kalmasında başrolü oynadı. Ayrıca Semih'in E. Frankfurt maçının son dakikalarında attığı golle Fenerbahçe, şu anda UEFA Kupası'nda yoluna devam ediyor. Geçmiş yıllarda da benzer şekilde attığı kritik gollerle takımını omuzlayan Semih'i; Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum da tıpkı Arthur Zico gibi pek düşünmemişti. 1999'da girdiği Fenerbahçe'de, Rüştü Reçber'den sonra en kıdemli oyuncu olmasına karşın Semih, yeterince itibar görmüyor.
7 yılda 83 ayrı maçta oynayan Semih, bunların 57'sinde yedek soyunmuştu. Bugüne kadar toplam 25 gol atan Semih kadar herhalde bulduğu kısıtlı zamanları en iyi değerlendiren bir başka isim yoktur. 11 golü sonradan oyuna girerek rakip ağlara atan Semih, 14 kere de as kadroda şans bulduğu zamanlarda golcülüğünü konuşturdu. 57 kez ilerleyen dakikalarda oyuna alınan Semih, bu sene Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda 4'er kez, Avrupa'da ise tek bir maça 11'de çıktı. 2006-2007'de dokuz gol atan Semih'e gol sayısı adedinde yakın olan Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Deivid de Souza, Mateja Kezman ve Alex de Souza'nın Arthur Zico tarafından görevlendirildiği maçlar baz alındığında başarılı futbolcuyla aralarında uçurum oluşuyor.
Bitsin bu gençlik, oynamalıyım
Fenerbahçe'nin gençliği hiç bitmeyen, ne yapsa tecrübesi bir türlü ispatlanamayan futbolcusu Semih Şentürk, artık yeteri kadar deneyim kazandığına inandığını ve ideal kadroda olmak istediğini söyledi. Yedekliğe oldukça içerlediğini yineleyen Semih, Türkiye Kupası'ndaki Gençlerbirliği maçında eline geçen gollük fırsatları harcamakta cömert davranmasını oynayamamasına bağlıyor. Zico'nun verdiği nadir şansları en iyi şekilde değerlendirmeye çabaladığını belirten golcü futbolcu, daha iyisini yapmak için sürekli oynaması gerektiğini anlattı. 'Kenarda bekleyerek ancak bu kadar oluyor.' diyen Semih, "Gençlerbirliği maçında birçok pozisyona girdim; sadece son dakikalardakini değerlendirebildim. Önüme gelen şansların hepsini atsaydım farklı galip gelirdik. Ama olmadı. Olmamasının da nedenleri çok. Ben oynamıyorum. 24 yaşındayım, hâlâ 'genç' deniyor. Artık 'tecrübeli Semih' olmak istiyorum. Artık oynamak istiyorum." açıklamasında bulundu.