Lenf kanserine yakalanan ve Fenerbahçe taraftarının da tedavisi için seferber olduğu 21 yaşındaki fanatik Galatasaraylı Şafak, ‘dostluk’la kanseri yendi

21 yaşındaki Şafak Güzeller dört yıldır lenf kanseriyle savaşıyordu. Türkiye’de yüzde 10 yaşam şansı verilerek tedavi için ABD’ye gönderilen Şafak, Houston Tıp Merkezi Anderson Hastanesi’nde 4.5 ay süren bir tedavi gördükten sonra vücudunda hiçbir kanser bulgusuna rastlanmadığı açıklandı. Şafak’ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde süren tedavisinde umutlar yavaş yavaş yok olmaya başlamıştı. Doktorları ona Amerika’ya gitmesini önerdiğinde Şafak altı aydır yatağa mahkumdu. Ekonomik olarak da ailesinin bu ağır tedaviyi karşılayabilecek gücü kalmamıştı. İşte tam bu noktada fanatik Galatasaraylı olan Şafak için ultrAslanlar bir yardım kampanyası başlattı.
GS - FB DOSTLUĞU
KAMPANYAYA en büyük desteği Fenerbahçe Kulübü 10 bin YTL ve Galatasaray yönetimi 15 bin YTL ile yaptı. Trabzonspor taraftarı ise futbolcu Ersen Martin’in formasını açık artırmayla sattı. Şafak’ın uzun sürecek tedavisi için yeterli maddi imkán sağlandı. Annesi Birsen Güzeller, oğlunun vücudunda kanserli bulgu kalmadığını ancak enfeksiyonla savaşının devam ettiğini ve bir süre daha ağır bir tedavi göreceğini söyledi. Fenerbahçeliler’e teşekkür eden Şafak ise ‘İyileştim ve Cimbom maçına gitmek için sabırsızlanıyorum. Takım ayırmadan beni yalnız bırakmayan herkese ne kadar teşekkür etsem az. Bu mucizeye herkes inandı’ diye konuştu.