2006’da ülkesinin en iyi orta saha oyuncusu seçilen İsveçli’nin, İnamoto’nun yerine Galatasaray forması giyeceği iddia edildi.
Gerets istemedi ama...
Galatasaray taraftarına müjde... Sarı-Kırmızılı yönetim, Temmuz’da hem kulübü Kopenhag hem de kendisiyle anlaştığı ancak Gerets istemediği için transfer etmediği Tobias Linderoth’u yeni sezonda Florya’ya getirecek. Kariyerine başka bir takımda devam edeceğini, verdiği demeçte dile getiren Belçikalı hocanın gönderilmesi halinde İnamoto’nun biletinin kesileceği, İsveçli’nin transfer edileceği ileri sürüldü.
Gelmeye dünden razı!
Yönetimin Kopenhag’a bu transfer için 2 milyon Euro ödeyeceği öğrenilirken, Tobias Linderoth’un alacağı ücretin ise henüz belirlenmediği kaydedildi. Ancak 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, Galatasaray’a gelmeye dünden razı. İngiliz Sky Sports kanalına konuşan Linderoth, “Kulüplerin anlaşması durumunda Galatasaray’da oynamak kesinlikle çok heyecan verici olurdu. Avrupa’da başarılı olmuş ve bunun tekrarı için mücadele veren bir takımın parçası olmak elbette güzeldir” ifadesini kullanmıştı.
27 yaşındaki Linderoth, 2006’da yılın en iyi İsveçli orta saha oyuncusu seçildi. Savunma ağırlıklı oynuyor; boyu: 1.77. Daha önce Feyenoord, Elfsborg, Stabaek ve Everton formaları giydi. 65 kez İsveç Milli Takımı’nda görev yapan Linderoth, 2002 ve 2006 Dünya Kupası’nda mücadele etti. Resimdeki rakibi ise Cim Bom’un eski gözağrısı Gravesen!
kaynak : fanatik
**dedim bu şimdi yalandır sky sports öle bi röportajda yapmamıştır fanatik bu amabi araştırim.ciddi ciddi yapmış**
sky
sports ------>
**Linderoth looks to Turkey**
Sweden's World Cup midfielder Tobias Linderoth has expressed his desire to join Turkish champions Galatasaray.
The 27-year-old holding player has proved a reliable mainstay for De Blagula, and has attracted interest since the tournament in Germany.
The ex-Everton man has been happy at FC Copenhagen for the past two seasons and has become captain at the club.
But he could now leave the Danish champions in search of regular European football.
"I haven't talked to any club, I want to be fair to FCK," Linderoth told Expressen.
"Galatasaray is an exciting club and it is obvious that I would like to play for them if there is a possibility that the clubs could reach an agreement."
Copenhagen meanwhile, are set to kick-off their UEFA Champions League qualifying campaign against MyPa-47 from Finland on July 26.
**roportaj var elde onun için koydum.yoksa koymazdım gürhan abi:p**