Fenerbahçe ile sezon sonunda sözleşmesi biten ve takımdan ayrılıp ayrılmayacağı tartışılan Brezilyalı yıldız Alex de Souza, Sarı Lacivertli ekibin Antalya'daki kampında bir basın toplantısı düzenleyerek oldukça samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu..
Alex Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı yönündeki soruya, "Fenerbahçe taraftarı benim istediğim bir taraftar. Üç yıldır buradayım ve bu sezonda hedefim bu forma ile şampiyonluk kazanmak. Şu anda 100. yılda burada olduğum için çok mutluyum. Transferim ile ilgilenenler (menajerlerim) burada değiller. Şu anda Avrupa'dalar ve önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelerek görüşmelerde bulunacaklar." diyerek Fenerbahçe yönetimi ile şu ana kadar her hangi bir görüşmesinin olmadığını söyledi.
Yıldız futbolcu, takıma yeni transfer edilen isimlerin aldıkları ücretler ve kendi aldığı para konusunda sorulan soruya ise, "Kimin kaç para aldığı benim umurumda değil. Ben sadece kendi alacağıma bakarım. Hakkımda yazılanlar çizilenler doğru şeyler değil. Ben istediğimi alırım." dedi.
Fenerbahçe ile anlaşamaması halinde Beşiktaş'a transfer olacağı iddia edilen Brezilyalı futbolcu, bu konuda da oldukça samimi açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi ;
"Fenerbahçe'de kalmak için elimden geleni yapacağım. Ancak ben profesyonel bir futbolcuyum. Anlaşma olmaması ve görüşmelerin tıkanması halinde Türkiye'de başka bir takımda da oynayabilirim. Belki Avrupa'da da bir takımda oynayabilirim." şeklinde konuştu..
**onun için kimse Alex Fenerbahçe'den başka takımda oynamaz demesin......**:p