Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu Gerets, Antalya kampında AKŞAM’ın konuğu oldu. Hem yönetime, hem taraftara, hem de rakiplere önemli mesajlar gönderip samimi itiraflarda bulundu. “2007-2008 sezonunda Galatasaray’da görev yapabilmem için önce yönetimden teklif gelmesi lazım. Eğer gelmezse başka takımlara bakacağım bir gerçek” diyen Belçikalı çalıştırıcı Türkiye’de bazı şeylerin çabuk unutulduğunu ifade edip serzenişte bulundu:
HAMİT’İ İSTEDİM
“BU takımın ne zorluklarla şampiyonluğa ulaştığını herkes biliyor. Şu anda biz 7 puan önde olsaydık imzayı atmış olurdum. Kulübe küsme gibi bir durumum yok. Adnan Polat ile bazı tartışmalarımız oluyor. Ama bunlar takımımızın daha iyi seviyelere çıkması içindir. Takım içindeki huzuru bozmak isteyen bazı insanlar bunu kasıtlı yapıyor. Buna yıpratma politikası diyebiliriz.” Transferler konusuna da değinen Gerets şunları söyledi: “Takıma direkt katkısı bulunabilecek bir oyuncu profili üzerinde duruyoruz. Kaliteli bir yabancı alabilirsek Carrusca’yı kiraya gönderebiliriz. Hamit Altıntop gibi oyuncuyu hangi takım istemez. Ben de istedim. Ancak burada önemli olan oyuncunun niyeti. Bu futbolcu Türkiye’ye gelmeyi düşünmüyor. Girişimimiz oldu ama kesin bir sonuca ulaşamadık. Arda’nın inanılmaz bir performans gösterdiğini dile getiren tecrübeli teknik adam “Arda ve Sabri’ye birçok Avrupa kulübü talip. Ancak Avrupa’nın üst düzey takımlarında oynayabilmeleri henüz erken” açıklamasını yaptı. Fenerbahçe’nin hem maddi, hem de kadro açısından daha da güçlendiğini kaydeden Gerets sözlerini şöyle sürdürdü:
İŞİMİZ ÇOK ZOR
“BİR önceki sezon bizim neleri başarabileceğimizi herkese gösterdik. Bu sezon da neden olmasın. Ancak şunu da kabul etmek lazım ki, işimizin çok zor. Futbolcuların Fenerbahçe ile oynayacağımız maç için yaptıkları açıklamaları onaylamıyorum. Şimdiden ortamı germenin manası yok. Bize ilk maçta yapılanların dışında Galatasaray olarak olaya sportif bakıyoruz. Amacımız Fenerbahçe’yi Sami Yen’den puansız göndermek.”
**Akşam**