**Beşiktaş'ın golcü oyuncuları Mert Nobre ve Bobo takımın kamp yaptığı Antalya'da basın toplantısı düzenledi. Nobre, Beşiktaş'ta ilk yarı güzel günler geçirmediğini ve istediği gibi başarılı olamadığını belirtirken, Brezilyalı oyuncu Bobo ise kendisine şu ana kadar resmi bir teklif gelmediğini söyledi..**
Mert Nobre, Beşiktaş'ta geçirdiği ilk dönemde başarılı olmadığını belirterek, "Ligin ilk yarısında istediğim gibi başarılı olamadım. İstediğim golleri atamadım. Ama Taraftarlarımız bana çok büyük destek verdi. Ben de bu desteğe ikinci yarı attığım gollerle karşılık vereceğim" ifadelerini kullandı.
Tayfur Havutçu'nun göreve gelmesini de değerlendiren Brezilyalı golcü, şunları söyledi:
"Tayfur Havutçu ile 2 gündür yakından tanışıyoruz. Kendisi kulübün içinden geldiği için yararlı olacaktır. Tayfur Havutçu, Beşiktaş sevgisini içinde bulundurduğu için Beşiktaş'a faydalı olacaktır. Bence doğru bir karar. Bize de çok yardımcı oluyor."
Takımdaki oyuncuların çok iyi olduğunu vurgulayan Mert Nobre, "Takımda birçok yetenekli ve yıldız oyuncular var. Ama kadromuz yeni olduğu için ve sakatlıklardan dolayı ilk yarı istediğimiz puanları toplayamadık. Ama ikinci yarı takımın oturması ile istediğimiz puanları alacağımıza inanıyorum" dedi.
Forvet oyuncularının gol atması için diğer oyunculardan gelen topların çok önemli olduğunu ifade eden Nobre, "Bizim için diğer arkadaşlarımızdan gelen paslar çok önemli. Arkadaşlarımızın bize getirdiği ve kanatlardan yaptığı iyi gollerle çok gol atacağımıza inanıyorum. İkinci yarıda arkadaşlarımız bize çok iyi paslar atacaktır" diye konuştu.
Delgado'yu aradıklarını belirten Mert Nobre, "Delgado çok iyi bir futbolcu. Delgado oyunda olduğu zaman oyunun neticesi her an değişebilir. Delgado ve Ricardinho bize çok yardımcı olacaktır. İkinci yarı tüm arkadaşlarımız sahada en iyi şekilde mücadele edeceklerdir" dedi.
Beşiktaş'ın şampiyonluk iddiası hakkında da Brezilyalı şunları söyledi:
"Beşiktaş'ın şampiyonluğu hayal değil. Fenerbahçe 11 puan geriden gelip şampiyon oldu. Biz de 8 puan geriden gelip şampiyon olabiliriz. Bu hedefimizi ilk maçtaki performanslarımızla göstereceğiz."
Bir soru üzerine Nobre, "Tigana'nın gelip bize bir taktik verdikten sonra bizde bu taktiği sahaya yansıtamıyorsak bu bizim suçumuz. Sırf teknik direktöre yüklenmek doğru değil. Teknik direktörler taktiğini verir, ama futbolcular bu taktikleri gerçekleştiremeyebilir. Bunu söylememim nedeni Daum ile Tigana'nın taktiğini karşılaştırmamak içindi. Fenerbahçe'de oturmuş bir kadro vardı, Beşiktaş'ta ise yeni bir kadro var. Bu kadronun oturması lazım. Fenerbahçe'de oturmuş kadro olduğu için gollerim fazlaydı. Ama Beşiktaş'ta kadro yeni olduğu için fazlo gol atamadım" şeklinde cevap verdi.
**BOBO : "ŞU ANA KADAR BANA GELEN RESMİ BİR TEKLİF YOK"**
Beşiktaş'ın Brezilyalı forveti Bobo ise, transfer konusu hakkında açıklamada bulundu.
Bobo, şunları söyledi:
"Şu ana kadar bana gelen resmi bir teklif yok. Kafam tamamen burada. Ben iyi oynadığım zaman bana mutlaka teklif gelecektir. Bunun bilincindeyim. Ama öncelikle Beşiktaş'ta başarılı olmak istiyorum."
Performansını iyi bulduğunu belirten Deivson Rogerio Da Silva, "Şu anda performansımı iyi buluyorum. Ama bunun devamının gelmesi lazım. Futbolda devamlılık şart" dedi.
Sakatlıklardan dolayı istedikleri puanları alamadıklarını vurgulayan Bobo, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim dezavantajımız takımdaki sakatlıklar. İkinci yarı tam kadro ile çok iyi oynayıp, şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Ayrıca yeni ve genç bir takım olduğumuz için istediğimiz puanları toplayamadık. Devre arasını iyi değerlendirip, ikinci yarıla çok iyi başlamak istiyoruz."
Nobre'nin çok iyi bir golcü olduğunu belirten Deivson Rogerio Da Silva, "Nobre çok iyi bir golcü. Ama şanssızlığından dolayı istediği golleri atamadı. Örneğin Shevchenko Milan'da çok gol attı. Ama Chelsea'da gol atamıyor. Nobre'ye de zaman tanımak lazım. Biraz sabırlı olduktan sonra Nobre'nin gollerini hepimiz göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'ta göreve gelmesini de değerlendiren Bobo şöyle konuştu:
"Tayfur Havutçu çok iyi bir insan. Geçen sene beraber oynadık. Bize çok yardımcı olacaktır."