Ali Şen, Fenerbahçe, federasyon ve hükümet hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yıl etkinlikleri için Almanya´nın Hamburg şehrinde bulunan Sarı - lacivertli kulübün eski başkanlarından Ali Şen, Fenerbahçe, federasyon ve hükümet hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.
Hamburg Fenerbahçeliler Derneği´nin misafiri olarak 100. yıl kutlamalarına katılmak için Hamburg´ta bulunan Ali Şen´e taraftar büyük ilgi gösterdi.
Fenerbahçe'nin 100. yılının diğer takımların 100. yıllarına göre daha renkli geçtiğini kaydeden Ali Şen, kulübün 100. yılındaki asıl hedefinin UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getirmek olması gerektiğini kaydetti.
Şen, Cihan muhabirinin "100. yılda siz başkan olsaydınız neler yapardınız?" şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi;
"Her yiğidin yoğurt yiyişi başkadır. Benim başkanlık tarzımı herkes bilir. Taraftarı coşturmayı severdim. Her fırsatı değerlendirip kutlamalar yapardım. Avrupa´dayız şuan. Buralara bile coşkuyu taşırdım. Yine de bu sene hazırlıklar çok iyi, Ender Alkaya önderliğinde büyük bir heyet çalışıyor. Unutulmayacak bir kutlama yapılacak."
"SÜPER LİG'DE FENERBAHÇE'Yİ ZORLAYACAK TAKIM YOK"
Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig'de bu yıl açık bir farkla şampiyon olacağını öne süren tecrübeli spor adamı, "Bu sene Fenerbahçe'yi Süper Lig´de zorlayacak takım yok. Geçen sene bir hata yaşandı; ama bu sene açık farkla Fenerbahçe şampiyon olacak. Ben herşey bir tarafa diyor ve şampiyonluğu çantada keklik olarak görüyorum. Gözüm UEFA Kupası'nda. Onu da alacağız" şeklinde konuştu.
"FEDERASYON İLE FENERBAHÇE ARASINDA HEP BİR UYUMSUZLUK VARDI"
Ali Şen, Fenerbahçe Kulübü ile Futbol Federasyonu arasında geçmişten gelen bir uyumsuzluk ve sıkıntı olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti;
"Benim zamanımda da federasyon ile aşk yaşamadık. Kulüp ile federasyon arasında aslında hep uyumsuzluk var. Bu 1936 yılında Fenerbahçe - Galatasaray maçına dayanır. O dönemde kulübümüz kapatılmak istenmiştir. Adalet Bakanı Şükrü Saracoğlu´na rica edilmiştir. O da kulübü kapatmaktan kurtarmıştır.. Bugüne kadar da öyle ya da böyle hep bir çekişme yaşanmış, sıkıntılar olmuş ve devam etmiştir. Kavga hep var."
"TÜRKİYE'DE FENERBAHÇE OLMADAN FUTBOL OLMAZ"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Şen, "Çok kötü, böyle şeyler olmasın. Türkiye'de Fenerbahçe olmadan futbol olmaz, Fenerbahçe olmadan federasyon olmaz, Kulüpler Birliği olmaz. Aziz Yıldırım´in şike yaptığını söylediler. Aradım böyle bir şeyin olmadığını öğrendim. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy´u aradım. O bana, 'Bize hakaret ediyor, suçluyor; ama yine ben başımı eğer yine gider yanında olurum' dedi. Özhan Canaydın´ı Kulüpler Birliği Başkanı olarak aradım. O da 'Aziz Yıldırım şike yapmaz' diyor. Ama bir araya gelmediler. Bazı insanlar bir yerlerde yüzümüze gülerken bir yerlerde beter olsunlar diyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
"BAKAN'IN AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİL"
Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, Futbol Federasyonu yönetimiyle ilgili söylediği, 'elimde rapor var, genel kurul kararı alsınlar' şeklindeki açıklamalarını doğru bulmadığın belirten Şen, şöyle devam etti:
"Ben kendim Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin´in ağzından duydum, 'Futbol Federasyonu pişkinlik yapmasın, istifa etsin. Genel kurul kararı alsın. Çünkü geçen sezon Denizlispor - Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrasında federasyonun kusurlu olduğuna dair elimde rapor var' dedi. Bunu işte bakan demeyecek. İnsanlar çıkıyor 'bir konuşursam Türkiye`de yer yerinden oynar' diyor. İnsanlar diyebilir; ama bakan demeyecek. Elinde belge varsa çıkacak basın toplantısı yapacak. Halka anlatacak. Elimde belge var, 'Fenerbahçe´nin şampiyonluğu elinden alınmıştır 'diye. Eğer durum öyle ise bir gün için ne fedarasyon kalır, ne Haluk Ulusoy kalır. Şimdi bunu demeyip de insanlara ateş gösterirseniz ben buna karşıyım derim."
"BEN GİT DEYİNCE FEDERASYON BAŞKANI 10 SAAT DAYANAMAZDI"
Kendi başkanlığı döneminde Futbol Federasyonu nezdinde önemli bir yaptırımı olduğunu ileri süren Ali Şen, "Benim zamanımda ben git deyince federasyon başkanı 10 saat içinde gidiyordu. Şimdi Aziz Yıldırım 4 yıldır 'git diyor'; ama Haluk Ulusoy gitmiyor. Ben de kal diyorum" açıklamasında bulundu.
Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe arasındaki sorunun her iki taraf yöneticilerinin dürüst davranması halinde çözülebileceğini kaydeden Şen, sözlerini şöyle tamamladı:
"Herkes dürüst olsun sorun çözülür. Kimse eyyamcılık yapmasın. Sokaktakinin dediklerini yapsalar çözülür olay. Bu kadar basit. Ama televizyonda başka konuşuyorlar, rakı masasında başka, bakanın yanında başka. Bunu yapanların arasında futbolseverler de var. Ama böyle yaparlarsa bir gün gelir boş statlara oynarlar. Türkiye, İtalya gibi olur o zaman. Palavralarına devam etmesinler."