THY'nin 'Kurtuluyoruz' diye arkasından deve kestiği kiralık uçak, müdürü de uçurdu. Bakan pistte deve kestiren müdür için 'Aklı evvel' dedi
14/12/2006 (1146 kişi okudu)
RADİKAL - ANKARA - İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 'kurban' edilerek Türk havacılık tarihine geçen devenin intikamı acı oldu. Kiralık son RJ-100 uçağının iadesi üzerine apronda deve kestiren Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, koltuğundan oldu.
THY'nin kurban ettiği deve, dün Türkiye'nin gündemine otururken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olayı 'densizlik' diye nitelendirdi. Yıldırım, dün gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, olayın onaylanacak bir yanı olmadığının altını çizerek, şunları söyledi:
"Aklı evvel bir arkadaşın yaptığı hatayı koca bir kuruma, camiaya mal etmek yanlıştır. Gerekli talimatlar verildi ve bu arkadaş açığa alındı. Soruşturma devam ediyor. THY'de bazıları, herhalde kurban bayramına erken girdi. Deve kesmek marifet değil. Şirketin görevini en iyi şekilde yapması ve vatandaşın şikâyetini kesmesi önemli. Onun için, bir-iki densizlikle bir asırlık kurumu aynı görmek, çok insaflı değildir. Kaldı ki gereği de yapıldı."
Kendi paralarıyla kesmişler
THY Teknik A.Ş.'nin açıklamasında da, son RJ-100'ün iadesinin belirlenen süreden önce bitmesi sebebiyle 'THY Teknik A.Ş. çalışanlarının kendi inisiyatifleriyle, aralarında para toplayarak adak kurbanı kestikleri' belirtildi. Açıklamada, "İnceleme sonuçlanıncaya kadar Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, görevden alınarak genel müdür emrine çekilmiştir" denildi.
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vedat Müftüoğlu da olay için, 'daire başkanının fantezisi' diyerek şöyle konuştu:
"THY Teknik Genel Müdürü beni aradı ve özür diledi. Ama özür dilemek sonucu değiştirmeyecek. Mevzuata aykırı işlem yapan kimse, soruşturma işlemini başlattım. Orada görev yapan kapıdaki görevliler dahil olmak üzere bu işi organize eden kimlerse, sonuçlarına katlanır."
Can: Bizde âdettir!
Can, kendisini koltuğundan eden 'deve' için, "Bizde âdettir. Her uçak alındığında ya da geri gönderildiğinde kurban kesilir. Ben de 11 kurban kesmek yerine 'Bu uçakları bitirin size deve keseceğim' diye çalışanlara söz verdim. Bitince sözümü yerine getirdim" demişti.
Haberi Yazdır