İlk yarının tüm hedeflerini gerçekleştirdik

Başkan Vekilimiz ve Basın Sözcümüz Nihat Özdemir maç sonrasında FBTV’nin konuğu oldu. Özdemir sözlerine şöyle konuştu: “UEFA Kupası’nın tüm maçlarında iyi oynadık. İlk yarıda da iyi bir futbol ortaya koyduk. 2-0’dan bu maçı 2-2’ye getirerek bir üst tura çıktık. Süper Lig’i önde kapattık; ancak bu son demek değil final değerinde 17 maçımız var. Ayrıca Türkiye Kupası’nda da 6 puan aldık ve tur atlama şansımız çok yüksek. UEFA’da da bir üst tura çıkarak önemli bir adım attık. İlk yarının tüm hedeflerini gerçekleştirmiş olduk. Fenerbahçemiz farkını gösteriyor, gerek sportif gerekse kulüpsel anlamda rakipleri ile arasındaki mesafeyi gittikçe açıyor. Taraftarımızın desteği de diğer tüm kulüplerinkinden farklı. Bu başarıların ve yükselişini kesmek istiyorlar. Ama biz bu durumun farkındayız. Gerekli mücadeleleri hem sahada hem de dışarıda yapacağız. Herkesi adil ve eşit davranmaya davet ediyoruz. Eşitlik ilkelerinden vazgeçtiklerinde bu başka bir şey haline dönüşüyor demektir.
Ben Trabzonspor maçına yapılan hakem tayini ile ilgili bir açıklama yaptım. Adnan Polat’ın tüm hakem camiasını rencide eden sözleri, ya da diğer birçok kulüp yöneticisinin yaptığı açıklamalar var ve bunların hiçbiri ceza almadı. Bana verdikleri cezayı aslında Fenerbahçe’yi cezalandırmak için verdiler. Cezamın 13 günü bitti gelecek hafta bu zamanlarda bu durumdan kurtulmuş olacağız.
Gruplar belli olduğunda herkes Fenerbahçemizin en zor gruba düştüğünü söyledi. Gerçekten bizim bulunduğumuz grupta Avrupa’da futbol anlamında ileri ülkelerin 5 temsilcisi bulunuyordu. Böyle bir gruptan çıkmak çok önemli. 32 takım arasına girdik. Bana hangi takım ile eşleşmek istersiniz diye sorarsanız Parma’nın çıkmasını istiyorum. Çünkü bundan önce de onlarla oynamıştık ve yine iyi oynamamıza karşın yenilmiştik. Ben eğer onlar çıkarsa bunu bir rövanş olarak görüyorum. Ama açıkçası eleyeceğimiz hangi takım varsa onların çıkmasını istiyorum.”