"TÜRK OLMAK İSTİYORUM.."
Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu olan Sivassporlu Pini Felix Balili, "Türk olmak istiyorum" dedi. Türkiye'de 5. yılına girecek olan Balili Ajansspor.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başarılı futbolcu, Sivasspor hakkında da değerlendirmeler yaparken Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını iddia etti.
29 Kasım 2006, 11:01
Advertisement
Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türk olmak istediğini belirten Balili, "Türkiye'de ki 5. yılımda Türk vatandaşı olmak istiyorum ve bunun için zamanı geldiğinde resmi müracaatlarda bulunacağım" dedi. Balili AjansSpor.com Sivas Temsilcisi Serhat Zafer'e konuştu.
TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’nun “En hızlı forvet oyuncusu” diye nitelendirdiği Balili, 2002 yılında geldiği Türkiye’de 1 yıl İstanbulspor, 1 yıl Kayserispor ve son 2 yılda da Sivasspor forması giyiyor. Türkiye’ye, Sivas’ı ve Sivasspor’u çok sevdiğini söyleyen Balili, “Ben Türkiye’de başarılı bir futbolcu olduğuma inanıyorum. Herkes benim hızlılığımdan bahsediyor. Takım arkadaşlarım ne kadar hızlı, çalışkan ve başarılı olursa bende bir forvet oyuncusunun yapması gerekenleri yapmaya çalışıyorum” dedi.
HEDEF 22 PUAN
Sivasspor’daki hedefin ligin ilk yarısını 22 puanla bitirmek olduğunu belirten Balili, Ankaragücü ve Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarından en az 4 puan hedefliyoruz” diye konuştu. Sivasspor’daki başarısızlığı ve düşüşü de değerlendiren Balili, “Mücadele ediyoruz, koşuyoruz, savaşıyoruz ama zaman zaman gol yollarında sıkıntı yaşıyoruz. Bir şanssızlık dönemi yaşıyoruz. İnşallah bu şanssızlığı kalan son 5 maçımızda üzerimizden atacağız. Cumartesi günü oynayacağımız Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz. Ligin ilk yarısını 22 puanla bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için Beşiktaş, Trabzonspor, Galatarasay, Ankaragücü ve Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarından en az 10 puan hedefliyoruz” dedi.
BÜLENT HOCAYA ÖVGÜ
Karol Pecze ile yolların ayrılması ve Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörlüğü’ne Bülent Uygun’un getirilmesini de değerlendiren Balili, “Bülent Hoca takımımızı iyi tanıyan birisi ve Sivasspor’da başarılı işler yaptı. Bundan sonrada başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah sezonun ikinci yarısında biz çok iyi olacağız ve ligi üst sıralarda bitireceğiz” şeklinde konuştu.
FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR
Balili sezon sonunda Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını da söyleyerek kendisine Galatasaraylı Ümit Karan’ı örnek aldığını belirtti. Ümit Karan’ın çok gol atan iyi bir forvet oyuncusu olduğunu söyleyen Balili, Türkiye’de büyük takımlardan birisinde forma giymek istediğini ve bu takımın Fenerbahçe olduğunu ifade etti.
SAVAŞI KİMSE İSTEMEZ
İsrail’in Lübnan’la olan savaşı konusundaki soruları ise yanıtlamaktan kaçınan Balili, “Savaşı hiç kimse istemez, hiç kimse tasvip etmez. Bende etmiyorum. Türkiye ve İsrail dost ülkeler. Tüm ülkelerin dost olmasını istiyorum ve savaşı istemiyorum” dedi.
TİCARET YAPMAK İSTERDİM
Balili futbolcu olmasa herhangi bir alanda ticaret yapmak istediğini de belirterek, “Ama ben futbolu çok seviyorum ve futbol oynamaya devam edeceğim” dedi.
27 yaşındaki İsrailli futbolcu Türkiye’de futbol oynamaya devam etmek istediğini ve Türk vatandaşlığına