Ağca Papa'yı karşılamak için tahliye istedi ..
Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca Papa'yı karşılamak için tahliyesini istedi

ABDİ Abdi İpekçi suikasti ve 2 ayrı gasp suçundan halen cezaevinde bulunan Mehmet Ali Ağca, Türkiye'yi 28 Kasım- 1 Aralık tarihlerinde ziyaret edecek olan Papa 16. Benedict'i 'Ayasofya'da karşılamak için' tahliyesini istedi. Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçtiğimiz çarşamba günü dilekçe veren avukat Mustafa Demirbağ, müvekkili Ağca'nın 2.5 yıl fazla yattığını iddia etti. Demirbağ SABAH'a yaptığı açıklamada müvekkilinin kendisine, "Papa Türkiye'ye geldiğinde içeride olursam kahrolurum. Kendisini Ayasofya'da milyonlarla karşılamak istiyorum. Günlerdir bunun hayaliyle yaşıyorum. Benim için çok önemli ve anlamlı olan bu ziyaret, tüm dünya için bir fırsattır" dediğini anlattı. Tahliye talebinin Papa Türkiye'ye gelmeden önce değerlendirilip Ağca lehine sonuçlanacağını iddia eden Demirbağ, Ağca'nın geçen 12 Ocakta tahliye edildiğini hatırlatarak, bu infaz hesaplamasının doğru olduğunu savundu.
Haksızlık var
Demirbağ, "Müvekkilim cezaevinde fazladan yatıyor ve derhal tahliye edilmesini talep ettik. Ağca'nın iki ayrı gasp suçundan aldığı cezaların içtiması davasının görüldüğü Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dosyalar gönderildi. Dosya dikkatlice incelendiğinde yapılan haksızlıklar ortaya çıkacaktır"dedi.
Gülcan DEMİRCİ-Erhan ÖZTÜRK-
bunu çıkartırlarsa kesin bi suikast daha düzenler