Bilgisayarınız statik ip almalı elle ip ayarlarını girmelisiniz. ağ ayarlarından TCP/IP özellikler elle ip girin. Zoom Modem zaten bilgisayarın ip sini 10.0.0.4 veriyor galiba standart sorun olmaması lazım siz yinede kontrol edin.
Port Yönlendirme
1. Advanced Setup Sayfasına girin
2. NAT’ı seçin.
3. NAT Options kutusundan “NAT Rule Entry” i seçin
4. Karşınıza “Network Address Translation(NAT) Rule Configuration” ekranı gelir
5. ADD butonuna basın
6. Karşınıza “NAT Rule – Add” ekranı gelir
Rule Flavor : RDR olacak
Rule Id : Bir önceki ekrandaki (4. adım) yeni eklenecek satır numarası.
IF Name: ALL olarak bırakın
Local Address To ve Local Address From : Kendi Yerel Ağınızdaki sabit LAN IP’nizi yazın ( TCP/IP DHCP’den almamalı)
Global Address To ve Global Address From alanalarını “0” olarak bırakabilirsiniz.
Destination port From ve Destination Port To alanlarına istediğiniz port numarasını veya grubunu yazabilirsiniz.
Local Port’ada aynı port numarasını yazabilirsiniz.
7. Save Changes tuşuna ve sonra Close tuşuna basın
8. Karşınıza “Network Address Translation(NAT) Rule Configuration” ekranı gelir
9. “Write Settings To Flash” tuşuna basın
10. Karşınıza “Changes Commited Succesfully” ekranının gelmesi lazım.
Port Yönlendirme
1. Advanced Setup Sayfasına girin
2. NAT’ı seçin.
3. NAT Options kutusundan “NAT Rule Entry” i seçin
4. Karşınıza “Network Address Translation(NAT) Rule Configuration” ekranı gelir
5. ADD butonuna basın
6. Karşınıza “NAT Rule – Add” ekranı gelir
Rule Flavor : RDR olacak
Rule Id : Bir önceki ekrandaki (4. adım) yeni eklenecek satır numarası.
IF Name: ALL olarak bırakın
Local Address To ve Local Address From : Kendi Yerel Ağınızdaki sabit LAN IP’nizi yazın ( TCP/IP DHCP’den almamalı)
Global Address To ve Global Address From alanalarını “0” olarak bırakabilirsiniz.
Destination port From ve Destination Port To alanlarına istediğiniz port numarasını veya grubunu yazabilirsiniz.
Local Port’ada aynı port numarasını yazabilirsiniz.
7. Save Changes tuşuna ve sonra Close tuşuna basın
8. Karşınıza “Network Address Translation(NAT) Rule Configuration” ekranı gelir
9. “Write Settings To Flash” tuşuna basın
10. Karşınıza “Changes Commited Succesfully” ekranının gelmesi lazım.
Resimler büyük olduğu için ekleyemedim.
ÖRNEK
1-) İnternet Explorerı açın adres yerine 10.0.0.2 yazın (ethernet kartından bağlı benim modem. usb olanlar 10.0.0.3 olabilir kitapçıkta yazıyor)
2-) kullanıcı adı ve parolanızı girin. normalde kullanıcı adı admin, şifre zoomadsl olması lazım değiştirdiyseniz onu girin işte
3-) Advenced Setup
4-) NAT
5-) Nat Optionsdan seç = Nat Rule Entry
6-) ADD
7-)
Rule Flavor : RDR
Rule ID : Liste sırası mesela orda 1 var sizin giriş 2 olacaksa 2 yazın fark etmez olmayan bi rakam girim listede.
IF name : ALL
Protocol : ANY
Local Address From : 10.0.0.4 (bu benim bi bilgisayarın aralık verebilirsiniz)
Local Address to : 10.0.0.4 (tek pc ise buralara tek ip yazın birden fazla ise mesela 10.0.0.4 ten 10.0.0.20 gibi değer girin)
diğerleri boş kalıyor. Bu tüm portları açıyor ama XP güvenlik duvarımız var. eğer sadece belirli portları açmak istiyorsanız.
Destination Port From: ( Açmak istediğiniz port) mesela (1863 msn messenger portu)
Destinatin Port From to : ( Açmak istediğiniz port) (1863)
diğerleri aynen kalıyor sonra save changes. write to flash bu ayar bu kadar bunu ben de bu güne kadar biliyordum ama bi bilmediğim yer vardı onu da ingilizce kaynaktan öğrendim ordaki en son resim
Advenced Setuptan IP filter configuration a girin orda Security Level i none diğerlerini accept i seçin save and write to flash tamamdır bu kadar ben bu ayarları yaptım msn messenger da bağlantu kuruldu sesli :) portlar programdan programa değişiyor