Delgado krizi
Sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş'ın 7 resmi maçında forma giyemeyen Delgado önceki akşam başkan Yıldırım Demirören'in isteğiyle yapılan kampa da katılmayarak tepkileri üzerine çekti
Delgado krizi
Beşiktaş yönetimi Sivas yenilgisi sonrası düğmeye bastı ve takıma cezaları art arda vermeye başladı. Sivas maçı bitiminde başkanın talimatıyla tüm takımın gittiği Ümraniye tesislerinde cezalar futbolculara tebliğ edilirken, Delgado'nun kampı terketmesi şok etkisi yarattı. Beşiktaş'ta son gelişmeler şöyle:
Üst üste 7 puan kaybedilince faturayı öncelikli olarak teknik direktör Tigana'ya değil futbolculara çıkaran yönetim, kararlarını da takıma tebliğ etti. Önceki gece maç sonrası 2. başkan Murat Aksu ve genel sekreter Kenan Öner ile biraraya gelen başkan Yıldırım Demirören'in, iki yöneticiye, "Ben nasıl sabahtan tesiste oluyorsam artık onlar da oraya gelecek. Bunu futbolculara iletin. Demek ki iyi davranmak olmuyormuş bundan sonra sert davranacağız. Ne zaman düzelirler, o zaman bu uygulama kalkar" dediği öğrenildi.
Bu görüşme sonrası tesislere gidip oyuncularla konuşan Aksu ve Öner "Başkanımız size bundan sonra sert tedbirler uygulayacağımızı bildirdi. Herkes pazartesi sabahı (bugün) sabah 09.00'da tesiste olacak. Buna göre hazırlanın. Bundan sonra hergün 09.00-18.00 arası tesislerde olunacak" diye konuştular. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ndeki toplantıda çok sert konuşan ve futbolcuları adeta kılıçtan geçiren 2. başkan Murat Aksu yönetimin kararlarını ve cezaları açıklarken şunları söyledi:
"Bu tedbirler takım düzelene kadar devam edecek. Sivas yenilgisi nedeniyle yönetim olarak sizlere 50'şer bin dolar para cezası kestik. Nasıl kazanınca prim alıyorsanız, kaybedince de cezaya razı olun. Yönetim bu sezon sizler için her türlü fedakârlığı yaptı. Bunun karşılığı rezil olmak mı? Sizlerin bizlere bunu yaşatma hakkı yok. Ben bu yaşta sizin yüzünüzden taraftardan küfür yiyiyorum. Buna neden katlanayım ki? Kendinize gelin artık. Büyük takımın formasını giydiğinizin farkında bile değilsiniz. Bunun farkına varamayanlar buradan gider. Sözleşmesi sürse bile gider."
Bu arada cumartesi gecesi kampı terkeden Delgado'ya ayrıca 20 bin dolarlık para cezası verileceği, gerekirse farklı bir ceza da uygulanabileceği öğrenildi.