Yüzyılın Projesi için imzalar atıldı..
Okul futbolunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Futbol Federasyonu arasında gerçekleştirilen "Yüzyılın Projesi"nin işbirliği protokolü imzalandı..
Conrad Otel'de yapılan imza törenine, daha önce katılacakları açıklanan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy katılmadı. Bakan Çelik'in katılamama nedeninin, hava muhalefeti nedeniyle Ankara'dan İstanbul'a geç gelmesi olduğu açıklandı.
Daha sonra projenin protokolü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile Federasyon Başkan Vekili Affan Keçeci ve Genel Sekreter Lütfi Arıboğan arasında imzalandı.
-TERİM: ''PROJENİN ÖNEMİNİ GÖRECEĞİZ''-
İmza töreninde hazır bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, uzun yıllardır yapılmak istenen bu projenin bugün gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Ülkedeki genç potansiyeli futbola yöneltmenin ne kadar önemli olduğunu inşallah yaşadığımız dönemde göreceğiz. Bunun için büyük emek harcandı, uzun zamandır milli eğitim bakanımızla, eğitim departmanımız ve milli takımlar olarak diyalog halindeydik. Birçok arkadaşımız okullarda futbolu başlatma adına, bu ilk projeyi gerçekleştirmek için çok büyük çaba harcadı'' diye konuştu.
Bu projenin ikinci kısmının da çok kısa sürede gündeme gelip, yeni bir anlaşmayla ortaya çıkacağını vurgulayan Terim, ''Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte pilot bir okul seçeceğiz. Orada tamamen bir pilot takımının aynı yerde hem futbol eğitimini, hem de normal eğitimini sürdürecek bir ortamı yaratmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.
-KEÇECİ: ''ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİZ''-
Federasyon başkan vekili Affan Keçeci bu projeye büyük önem verdiklerini belirterek, imzalanan protokolde üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getireceklerini söyledi.
Bu protokolün adı gibi ''Yüzyılın Protokolü'' olacağını kaydeden Keçeci, şunları kaydetti:
''Bu protokol çok önemli, bir çok ilkleri taşıyor. Bizler eskiden okul bahçelerinde kağıtları birbirine bağlayarak iple sıkıp, top oynuyorduk. Disipline gidip cezalar alıyorduk. O günlerden bugüne geldik, artık okullarımızda bayan futbolu da gündemde. Federasyon imzaladığı bu protokolün gereği olarak maddi manevi, teknik, eğitim ve kaynak aktarma konusunda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirecektir. Bu projenin ülkemizin geleceği için çok büyük önem taşıdığına inanıyorum.''
Affan Keçeci, göreve geldiklerinden bu yana federasyon olarak dur durak bilmez bir şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Birçok proje üretiyoruz. Bu proje sadece bir tanesi. Ülkemizde ilk ve orta öğretimde 17 milyon gencimiz bulunmakta. Bu çok önemli bir rakam. 17 milyon sayısının altında çok ülke bulunmaktadır. Bu ülkemizde lisanslı futbolcu sayısının diğer ülkelere oranla bir hayli aşağıda olduğunu görmekteyiz. 2002 yılında büyük gurur yaşadık, o tarihten bu yana çıtamız daha yukarı çıkmadı. Daha sonra dünya 3. olan ülke elenme durumunda kaldı. Bir duraklama devrine girildi, ancak şu andaki yönetim kurulu başkanımız başta olmak üzere hepimiz ve Türk futbolunun Dünya 3.'lüğünün daha üstüne nasıl çıkabileceğinin çalışması içindeyiz.''
-PENALTI ATTILAR-
Daha sonra protokolü imzalayan Keçeci, Çelik ve Arıboğan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar hazırlanan bir platformda kaleye şut atarak işbirliğini başlattılar.
Müsteşar yardımcısı Çelik, penaltı atışı sırasında ayağı kayıp düşerken, eski basketbolcu Lütfi Arıboğan ise penaltı atışında topu kaleciye nişanladı.
Fatih Terim konuşmasını yaptıktan sonra toplantıdan ayrılırken, toplantıda Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, Yüzme Federasyonu Başkanı Sema Küçüksöz ve eski şöhretli futbolcular da katıldılar.
Bu arada başlama saati kendilerine 13.00 olarak bildirilen Beşiktaşlı futbolcular Burak, Fahri, Gökhan Zan, Galatasaraylı Hakan, Arda ve Sabri törene katılmadan otelden ayrıldılar. Futbolcular, futbolun okullarda yaygınlaştırılması projesini desteklediklerini söylediler.
İmza töreninde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın minik takımı oyuncuları da hazır bulundular.