HEDEF: "100. MİLLİ MAÇ" !..
"Köln defansının kayası" Alpay Özalan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Almanya futbolundan, hedeflerine, Köln'ün şansından, gelecek planlarına kadar birçok soruya samimi cevaplar veren Alpay, Fatih Demireli'nin sorularını yanıtladı.

Bundesliga 2’de forma giyen ve Almanya’nın en renkli futbolcularından biri olan Alpay Özalan, AjansSpor Almanya Temsilcisi ve Bundesliga.de editörü Fatih Demireli’nin sorularını yanıtladı. Oldukça samimi cevaplar veren Alpay, 98 kez A Milli Takım formasını giydiğini belirtti ve hedefinin 100. kez A Milli Takımın formasını taşımak olduğunu söyledi. Alpay Almanya’dan Türkiye’ye birçok konuda açıklamalar yaptı.
Röportaj: Fatih DEMİRELİ
- Birkaç gün önce Köln DFB Cup’ta Schalke’yi uzatmalar sonunda 4-2 yendi. Sizce de bu Köln’ün bu sene yakaladığı en iyi performans değil miydi?
Alpay: Evet, katılıyorum. Schalke çok güçlü bir takım ama biz de özellikle ilk yarıda çok iyi oynadık ve kazanmayı hak ettik. Gerçekten çok iyi bir mücadeleydi.
- Bir sonraki turdaki rakibiniz Eintracht Frankfurt. Kimileri Berlin’de final oynayabileceğinizi düşünüyor, siz?
Alpay: Frankfurt da oldukça güçlü bir takım ama bizim bu sene için öncelikli amacımız Bundesliga’ya yükselmek ve kupayı kazanmak. Bu yolda rakibin Frankfurt veya Bayern olması fark etmez. Ben başarabileceğimize inanıyorum.
- Bundesliga’ya yükselmenin bu sezonun en önemli amacı olduğunu ifade ettiniz.
Alpay: Evet kesinlikle, itiraf etmek gerekirse Bundesliga’ya şampiyon olarak çıkmayı çok istiyorum.
- Sizce bu yolda Köln’ün en önemli rakipleri kimler?
Alpay: Karlsruhe, Duisburg ve Hansa Rostock önemli takımlar. 2. Lig kolay değil, mücadele anlamında Bundesliga’dan da çetin. İşin ucunda Bundesliga’ya dönüş var.
- Kendinizin bu yılki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Alpay: Ben son iki sezonda oldukça iyi performans sergilediğime inanıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bir yandan da daha iyi olmaya çalışıyorum.
- Geçen sezon takım küme düşünce çoğunluk sizin ayrılacağınızı düşündü ama siz kontratınızı 2008’e kadar uzattınız. Sebep?
Alpay: Ben kimseyi yarı yolda bırakmam, kulübümü de bırakmadım. Burada herkesle iyi ilişkilerim var, takım arkadaşlarım, sportif direktör ve özellikle de başkan Wolfgang Overath’la. Ailem de burada mutlu, ayrılmam için bir sebep yok.
- Almanya’da oynayan birçok Türk oyuncu var. Herthalı Yıldıray, Schalkeli Altıntop kardeşler, Dortmundlu Nuri ve diğerleri. Onlarla iletişiminiz nasıl?
Alpay: Oldukça iyi, sürekli telefonla konuşuyoruz. Sadece onlarla da değil, Almanya’daki neredeyse tüm Türk oyuncularla kontakt halindeyiz. Maçlardan sonra fikir alışverişi yapıyoruz.
- Almancanız nasıl?
Alpay: Saha içinde sorun yaşamıyorum, futbol terimlerini biliyorum. Saha dışında ise daha kısıtlıyım. Ama birçok Alman antrenörle çalıştım; Jupp Derwall, Hans-Peter Briegel, Guido Buchwald, Werner Lorant ve tabi ki Christoph Daum. Almanca’ya aşinayım.
- Christoph Daum’un komşunuz olduğu doğru mu?
Alpay: Evet doğru. Sıklıkla görüşüyoruz. Kendisi çok önemli tecrübeli bir isim, bana ülkemdeyken de çok yardımcı oldu. O’na çok şey borçluyum. Çocuklarımız da aynı okula gidiyor.
- Birçok ülkede top koşturdunuz. İngiltere, Japonya, Güney Kore ve son olarak da Almanya. Bundesliga’yı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Alpay: Bundesliga oldukça iyi bir lig. Mükemmel stadyumlar ve çalışma alanları var. Atmosfer de her stadta mükemmel. Oyun da oldukça tempolu, takımlar çok disiplinli. Bundesliga dünyanın en iyi ligleri arasında.
- Milli takımda da oldukça önemli bir rolünüz vardı.
Alpay: Evet, 98 kez milli oldum. En azından 100 olmalıydı, bu da benim için başka bir hedef.
- İlersi için düşünceniz ne yönde?
- Gerçekten çok tecrübe kazandım ve bildiklerimi yeni nesle kazandırmak istiyorum. Bunu Türk Futboluna borçluyum diye düşünüyorum. Amerika'da menajer eğitimi alıp, futbol içinde kalmak istiyorum
- Milli Takımda üç maç cezanız kaldı. Milli Takıma tekrar dönecek misin?
- Evet, benim hedefim bu. Milli Takımda oynayacak güçteyim. Zaten Fatih Hocamla devamlı görüşen biriyim. Buraya geldiği zaman görüşürüm, telefonla görüşürüm. Zaten 98 kere Milli olmuşum. Hedefim 100 maç oynamak.