Evet arkadaşlar şu fast write olayına açıklık getireyim bu ayarı yapabilmek için öncelikle ekran kartınız desteklemeli çünkü bu özel bir köprü ağıdır ve agp lerde şuan bildiğim nvidia 6600gt lerde var ati lerde bakmadım ekran kartınız destekliyorsa anakartta uyumlu olmalıdırki sözüm herkese değildir bilmeden bilgisayar alıyorsunuz arkadaşlar öncelikle ekran kartınızın 250 512 ram olması hiçbir halta yaramaz şu açıdan şu fifa denilen oyun 64 mb ekran kartı ram istiyor sizde 256 512 var ama kasıyor işte olay asıl ekran kartının işlemci hızı ram hizidır bunlarla berabe saniyedeki piksel çözebilme yeteneği işhattı sayısı veri biti kaplama alanı evet biliyorum teknik oldu ama sorunlarınız budur.
mesela benim 6600 gt 8 işhatlıdır 128 bit veri yolu vardır 128 mb ramlidir bunun yanıda pci-e için satandart olan fast write özelliğide mevcuttur 175 milyon transistör nm 11 teklonojisiyle üretilmiştir ve işlemci hıuzı 500 ram hızlarım ise 900 mhz dir bunlar detayıdır ama bir nvidia fx 5200 64 veya 128 bit veri yollu 8x agp ama neden kasıyor işte sorun şudur işlem hattı 2 dir işlemci hızı 250 ram hızları 405 dir ram bant genişliği 4 ile 6 gb/s arasındadır benim 6600 gt 12.5gb/s dir ee şimdi görünen köy kılavuz istemez bunu yanında tabi iyi bir psu olmazsa asla tam randiman alamzsınız iyi olan kart bile kasılır çünkü elektriği tam olarak alamıyordur!!!anlıyacağınız bir sistem aluırken ucuza kaliteyi ancak kendiniz parça parça toplarsanız elde edebilirsiniz.iyi arştırmalısınız çünkü anakart ram hdd ekran kartı işlemci tam uyumnlu olmazsa asla performans alamazsınız!!!!
ben mesela sistemimi kuaraken tüm parçalrı uyumlu ve onaylı seçtim
amd için ilk üretilen ve in iyisi olmasına karşın en ucuzu olan ecs firmasının ana kartını seçtim AMD den ödüllüdür anakart ramlerim dünyada ilk 5 içindeki veritech seçtim işlemcim çok iyi o/c olabilen 3500+ venice aldım hdd ise sata ile aynıu hızda çalışan hitachi ide 133 aldımki nedeni dünyada ilk hdd yartan firmadır kendileri!!!bunlara en uygun ekran kartı olarak bana yetecek ve uygun fiyatlı agp olarak atix1600 pro değil leadtek 6600gt tdh ı seçtim oyuın performansında ati x1600 pro yu katlıyor çünkü!!! evet arekadaşlar detay fazla oldu ama artık uyanın bütün markalı firmalar ucuza kampanya yapıyor ki 1000 - 1500 ytl fiyatları var!!onların hepsi aslında günü geçmiş ürünlerdir yada işlemcisi iyidir ram ler düşüktüe ram ler iyidir ekran kartı eskidir sisz ancak 3000 - 4000 ytl verirseniz iyisini alabilirsiniz ama markada tabi kendiniz toplayın çok komik fiyatlara geliyor!!
isteyen karşılaştırsın
benim sistemim __amd 3500+ venice,512x2 ram,160 gb hdd,nvidia 6600 gt 128mb , lg (ligt scrible) dvd writer,frisby 400w kasa,17 samsung crt monitör,4 port pikatel modem ıvır zıvır dahil 580 YTL kadar bir fiyata aldım ve tüm ürünleride gitti gidiyor,hemalhemsat ve hepsiburadan parça parça aldım 8 ay peşin fiyatınada taksitle!!!
Son olarakta FASTWRITE olayına gelince bilgisayarı ilk açtığınızda delete sürekli basın mavi bios ekranı gelecek orada satır satır girin onların içinde destekleniyorsa fastwrite seçeneiğni artı(+) tuşuna basarak enable konumuna getirin ve esc ile ana menüye kadar gelin ve f10 çıkan soruda Y yapık enbter deyin bukadar çok uzun oldu ama kusura bakmayın arkadaşlar biz türk gençleri sadece kullanıcı yani tabiri yerindeyse tüketicilik yapmamız bana kriz geçirtiyor elin gevurları aşmış herşeyi!!!kusura bakmayın.....ama birşeyi öğrenmek istiyorsanız bozarak öğrenirsiniz bune one diye kurcalayarak sadece başkalrını dinleyerek değil herkesin format atmayı biliyordur herhalde en fazla bozulursa tak windows cd sini yeniden yükle olsun bitsin..yok abi ben tembelim yapamam diyen gençliğede gençik falan demem bu sözlerim küçük kardeşlerime forumda küçüklerimiz bolca var ve hepside zehir gibi olduğuna inanıyorum hatta abilerini bile geçeceklerdir ama kurcalayın bilgisayarlarınızı iyice öğrenin ozaman bu adam ne zırvalıyor diye söylemezsiniz benide iyi anlarsınız...SAYGILARIMLA.....MESAJIN UZUNLUĞU İÇİN ÖZÜR DİLERİM HERKESTEN.....