Bu basligin cok yararli olacagini dusunuyorum.
Zira ben, cogu zaman, "Ulan yarin x dersi var.. Hem de blok ders.. Ne yapcaz lan 80 dakika" diye dusunup dersten korka korka okula gittigimi bilirim.
Benim aklima su an gelenler :
1- Yatip uyumak : Bunun icin onceki gece az uyumus olmak lazim. Zira uykusunu almis bir ogrenci, sirada uyuyamaz. Konfor meselesi. Oysa uykusunun almamis bir ogrenci sira falan dinlemez uyur. Horluyorum diye uyandirildigim dersleri bilirim ben. Ruya falan da gorebilirsiniz bazi ekstrem durumlarda.
2- Arkadas ile 'kagitlasmak' : "Sinif zaten kocaman. Normal bir sekilde konusurum, ne diye kagida yazmakla bir de ustune yollamakla ugrasayim ki?" dediginizi duyar gibiyim. Kagitlasirken, her zaman az da olsa yakalanma ihtimali vardir. Bu da adrenali yukseltir. Isin sirri da burada zaten. Yakalanma ihtimalinin getirdigi yusuf yusuf faktoruyle, zaman gecirmek mumkun. Konusmaktan guzel bence.
3- Defter uzeri oyunlari : Yazarak oynanan her turlu oyun. Benim favorilerim, Dunya'daki tum ulkeleri veya Turkiye'deki tum illeri yazmak. Veya ne bileyim, uzun bir kelime yazip, o kelimedeki harflerden yeni kelimeler turetmeye calismak. Bu yontem, 1den fazla kisinin sIkIntisini giderebilir.
4- Cep telefonu : Kiz arkadasinizla ayni sinifta/okulda degilseniz onunla mesajlasmak zamanin akip gecmesine neden olur. Ayni sey okul disi bir yakin arkadas icin de gecerlidir. Bu yontemin tek sorunu ise kontor masrafidir.
Mesajlasmak yerine cep telefonuna oyun yuklemeyi de deneyebilirsiniz.
5- Muzik : Benim en cok uyguladigim 2. yontem. Arka siralarda oturmanin bir avantaji da, masasindan kalkmayan/arka siralarda dolasmayan ogretmenlerin derslerinde her turlu halti yapabilmektir. Cunku genelde hocanin gorus alaninda degilsinizdir. Kulakligi gomlegin icinden gecirip, bilek kismindan cikarip kulaginiza takin. Bileginden kulaklik cikan elinizi, yumruk yapip alniniza dayamaniz ve "Dusunuyorum, derse ilgiliyim" pozisyonu almaniz daha inandirici olacaktir.
Benden bu kadar. Acikcasi yarinki Psikoloji dersi icin actim bu basligi. Diger uyelerden gelen onerileri de duymak icin :)