LUGANO GERÇEĞİ!
Fenerbahçe’nin yıllardan beri bir türlü iyileşmeyen yarasına merhem olacaktı Lugano. Beklentiler o yöndeydi. Rakibe geçit vermeyen hızlı çevik tekniği iyi olan gözü kara bir defans oyuncusu bekliyordu herkes. Rakip forvetin korkulu rüyası olacakken rakip defansın korkulu rüyası oldu Lugano. Bu arada Fenerbahçe golleri yedi puanları kaybetti. Çok uzun süre transferi gündemde kaldı. Hatta Daum zamanında istendi alınamadı gibisinden gerçek dışı haberler de yapıldı. Maksat Fenerbahçe’nin büyük bir transferi bitirdiği izlenimini uyandırmaktı. Halbuki Lugano 2005 yılının nisan ayında 2 milyon 500 bin Euro bonservis ücretiyle Fenerbahçe’ye gelmeye çoktan hazırdı bile yıllık alacağı para ise 1 milyon Euro’nun altındaydı. Daum ise Lugano’yu istemedi. Kendisine Real Madrid teknik direktörü Luxemburgo‘nun bile Lugano’yu istediği söylenince” beğeniyorsa hemen o alsın benim işime yaramaz” dedi. Bu sene transfer gerçekleşti ve neredeyse hem bonservisine ödenen hem de futbolcuya verilen paralar iki katına çıktı. Bitirilen bu çok büyük(!) transfer Fenerbahçe’nin defans sorununa hiçbir çözüm getiremedi.. Lugano oynadığı haftalar içinde Edu ile uyuşmayan bir grafik çizdi. Topu oyuna sokmakta problem yaşayan, hızlı forvetler karşısında çaresiz, çevik olmayan bir defans oyuncusu görüntüsü çizdi. Sivas maçından sonra Zico’ya “Lugano ağır ve çevik olmayan bir defans oyuncusu bu problemi nasıl çözeceksiniz?” soruma da “o yavaş değil Balili hızlı” cevabını vermiş herkesi şaşırtmıştı.
Umarım zaman bizi yanıltır Uruguaylı oyuncu günden güne hızlanır, çeviklik kazanır. Ancak bu bir defans oyuncusunun zamanla kazanacağı bir özellik değildir. Ya da şöyle diyelim bilmediğimiz başka meziyetleriyle bu açığını kapatır. Ancak ne olursa olsun Lugano transferinden önce milli takımın defansında banko oynayan gencecik Can’ı yedeğe çekmek, yine milli takımdaki performansıyla parmak ısırtan Servet’i Sivasspor’a satmak hangi akla hizmet etmektir anlamadım. Siz zaten alternatifiniz olan bir bölgeye kötüsünü alıp iyisini gönderiyorsunuz, üstelik iki yıldır sağ kanatta kimin oynadığı belli değilken. Bu Lugano Avrupa’da çok baş yakar. Türkiye’yi de çok merak ediyorum…
Deniz TÜRKER