fatih sultan mehmet han devrinde büyük padişah fatih kendisi adına bir cami yapması için rum bir mimarla anlaşır ve caminin yapımına başlanır.sultan mehmet mısırdan camide kullanılması için çok değerli mermer fil ayağı(camilerdeki büyük mermer sutunlar) sutunlar getirtmiş cami inşaa edilirken rum mimar bu çok değerli sutunları keserek kısaltır bunu duyan fatih hemen emir vererek nmimarın elini kestirir.rum mimar dönemin istanbul kadısı zembilli ali efendiye şikayette bulunur . kadı bir ulak göndererek padişahı huzuruna çağırır . koca padişah davete icabet ederek mahkemenin huzuruna çıkar.kadı ruma dönerek anlat şikayetini der. rum mimar efendim ben sutunları kestiğim için padişah elimi kestirdi fakat benim yaptığım araştırmalara göre kubbenin yüksek veya alçak olması yapılan ibadetin sevabını artırmamaktadır.benim sutunları kesme sebebim kubbenin yüksekliğini alçaltarak cami de ses akustiği yaratmaktı fakat padişahımız bunu dinlemeden hemen ellrimi kestirdi ben şikayetçiyim ve padişahın elinin kesilmesini talep etmekteyim demiş.kadı fatihe dönerek söyledikleri doğrumudur diye sormuş padişah tan evet doğrudur yanıtını alınca hükmü vermiştir padişahın elleri kesilecek cellat kılıcını hazırlar padişah kollarını uzatır bu sırada rum mimar durun ben osmanlının adaletini duymuştum gerçekten doğrumu diye merak etmiştim doğruymuş bir padişahın elinin kesilmesine razı gelememem diyerek kelime-i şehadet getirerek müslüman olmuştur.bunun üzerine kadı padişaha dönerek sen sultan mehmet suçlusun fakat bu kişi, tarafından affedildin bu mimar ölene kadar kendi servetinden bu kişye maaş ödeyeceksin çocukları yetişene kadar bakımlarını üstleneceksin kendi maaşınla bir ev alarak teslim edeceksin der . mahkeme dağılır sultan fatih kadının yanına giderek aynen şöyle der bu kılıcı görürmüsün eğer padişah olduğum için beni kollamaya çalışsaydın bu kılıçla senin kelleni uçururdum .bunun üzerine kadı önündeki rahlenin altından bir gürz çıararak padişahım bu gürzü görürmüsünüz eğer padişah olduğunuz için benden sizi kollamamı isteseydiniz ALLAHA yemin olsun bu gürzle kafanızı dağıtırdım der
işte arkadaşlar bu ülke bize böyle adaletli insanlardan kaldı peki ya biz bırakın gayrimüslimi müslaman kardeşimize haksızlık etmeden durabiliyormuyuız