Zan kavgası
Beşiktaş, Fransız hocanın isteğiyle Dr.Yalçın Yavuzer ile yollarını ayırdı. Sağlık Kurulu Başkanı Düren, yeni bir yapılanmaya gideceklerini söyledi.
Zan kavgası
BEŞİKTAŞ Kulüp Doktoru Yalçın Yavuzer'in, Gökhan Zan'ın sakatlığının önemli olmadığını ve Galatasaray derbisinde oynayıp oynatılmamasının tamamen Fransız Teknik Direktör Jean Tigana'nın isteğine bağlı olduğunu açıklaması kavgaya neden oldu. Fransız hoca ile Gökhan Zan konusunda ters düşen Yavuzer'in anlaşması feshedildi. Bu olay futbolcular arasında da huzursuzluğa neden oldu.
Yavuzer'in kulübe ait www.bjk.com.tr sitesinde Gökhan Zan'ın sakatlığının önemli olmadığını ve bu oyuncunun milli takım antrenmanlarına çıktığını ileri sürerek oynatılması konusundaki tercihin Tigana'nın insiyatifinde olduğunu belirtmesi Fransız çalıştırıcıyı sinirlendirdi. Gökhan Zan'ın derbide oynatılmamasının suçlusu olarak gösterildiğini ileri süren Tigana, Yavuzer'i Başkan Yıldırım Demirören, İkinci Başkan Murat Aksu ile yönetim kuruluna şikayet etti. Tigana, sezon başında Fransa'daki çalışmalarda tüm oyuncuların kampı sakatlanmadan bitirmesi üzerine teşekkür ettiği Dr. Yavuzer'le, Gökhan Zan konusunda ters düşerek birlikte çalışmak istemediğini belirtmesi yönetim kurulunu da şaşırttı. Demirören ve Aksu, yönetim kurulunda konuyu Beşiktaş Sağlık Kurul Başkanı Mete Düren ile paylaştı ve Dr.Yalçın Yavuzer ile yollarını ayıracaklarını açıkladı.
Yeniden düzenlenecek
Yavuzer, "Gökhan kendisine çok iyi bakan bir oyuncu. Trabzonspor maçında sakat oynadı ve yırtılma meydana geldi. Ben de Galatasaray maçında Tigana'nın istemesi halinde oynayabileceğini fakat sakat olduğunu belirttim. Hep Beşiktaş'ın yararına işler yapmaya çalıştım. Yolların ayrılması Beşiktaş'ın kararı, benim için önemli değil" dedi. Gökhan Zan, Milli Takım'ın Malta ile yaptığı maçta Milli Takım doktorlarından Cengiz Dinç, tarafından kontrolden geçirildiğini ve özel tedavi gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "Kulüp doktorlarımız Yalçın Yavuzer ve Ayhan Optur ile hiç bir sorunum yok. Hatta bana çok destek oldular. Trabzonspor maçında oynamamam gerekirdi, ama hocama oynamak istediğimi söyledim. Trabzon maçında üst adelemde ödem meydana gelirken yırtık tesbit edildi."
Beşiktaş Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren, kulüp doktorları konusunda yeniden bir düzenlemeye gidileceğini ifade ederek konunun büyütülmemesi gerektiğine değindi. Düren, "Beşiktaş'ta şu anda Ayhan Optur ve Şenol Akman görevlerinin başındalar. Futbol takımının sağlık ile ilgili problemi yoktur. Yeniden bir yapılanma için projeler geliştiriyoruz" dedi.