Mustafa Denizli Beşiktaş için ne dedi?
Fransız teknik adam, Mustafa Denizli'nin dediği gibi hücumu düşünerek Burak, Delgado ve Ricardinho'yu birlikte oynatacak
Yeni sistem
Fransız teknik adam, Mustafa Denizli'nin dediği gibi hücumu düşünerek Burak, Delgado ve Ricardinho'yu birlikte oynatacak.
Teknik direktör Jean Tigana geçen seneden bu yana denediği 4-3-1-2 sistemini değiştiriyor. Yönetim ile fikir alışverişinde bulunan Fransız hocanın, "Eldeki oyuncu yapısı ve Kleberson'un ön liberoda eksik kalması Ricardinho ve Delgado'dan verim alınabilmesi için sistem değişikliği düşünüyorum" dediği bildirildi.
Moldova ile yapılacak milli maç arasında bu değişim denenecek.
Tek forvete dönüş
Tigana'nın "Geldiğimden bu yana çift forvet oynatıyordum. Şimdi tek forvetli çift ön liberolu yapıyı denemeyi düşünüyorum. Önde tek forvet oynatırsam arkasında üç hücum yönü yüksek isme yer verebilirim" ifadesini kullandığı öğrenildi. Buna göre tek forvete Delgado, Ricardinho ve Burak üçlüsü destek verecek.
DENİZLİ AYNI FİKİRDE
İran'ın Persapolis takımını çalıştıran Mustafa Denizli de mevcut sistemin doğru olmadığını söyledi. Denizli, "Beşiktaş ikili forvetle oynuyor ama orta saha boş kalıyor. Gökhan Güleç tek forvet, arkalarında Ricardinho- Delgado-Burak üçlüsü oynatılırsa Beşiktaş'ın hücum gücü ikiye katlanır, takım başarılı sonuçlar alır" yorumunu yaptı.