Arkadaşlar aklımdaki düşünceleri sizinle paylaşmak istedim. Çoğunuz mutlaka Öss ya da Oks sıkıntısını çekti ya da çekecek. Ailelerimiz bizi sınavı kazanmamız için derhanelere gönderir, bazılarımız özel ders alır. Peki ya bunları karşılayamayan aileler. Kendi çevremden örnek vereyim.
Kuzenimin bir arkadaşı ailesinin ekonomik durumu olmadığı için dershaneye gidemedi. Ve gidememesine rağmen Manisa İnşaat Mühendisliği ni kazandı. Bu yetmezmiş gibi aileme yük olmadan nasıl okurum die iş aradı. Hem okuyup hem çalışacaktı. Ve bunları düşünürken bunalıma girdi.
Çoğunuzun bildiği bir örneğe geçelim. Türkiyede OKS 3. sü kayseride bir inşaat işçisinin oğlu. Aylık geliri çok az. Çocuk dershaneye gidemiyor sadece okulun açtığı kursa gidiyor. Ve bu çocuk çok büyük bir başarıya imza atıyor.
Bir de diğerlerine gelelim. Ayağında 500-600m luk ayakkabı. Cebinde 1.5 milyarlık telefon ve 100 milyon günlük harçlık. Akmerkeze bir gidiyor 1 saatte 400 milyon harcıyor. orda burda serserilik ediyor. Özel okullara gidiyor. Özel ders alıyor hatta dershaneye gidiyor. Peki bu çocuk bu kadar imkanı varken nasıl diğer çocuğun arkasında kalıyor. Acaba ailemiz bizi dershaneye gönderip. Bize 5-6 milyon da olsa bi harçlık koyan ailemizin emeklerinin karşılığını verebiliyor muyuz. Lütfen kendinize bu soruyu sorun. Ben sadece kafamdaki düşünceleri yazdık. Kimse yanlış anlamasın.