1.Grafikleri çoğu kişinin aksine beğendim.Wc06da çok takılan bilgisayarım bu oyunda daha iyi. ATI kartı olup şikayeti olan arkadaşlar için catalyst tavsiye ediyorum.(sistemim p4 1.8 ram 1.5gb ATI 9600xt ise ekran kartım)
2.Menüler her zamanki gibi hoş.Menüler eski fifa serilerine göre daha akıcı sanki.
3.Faceleri beğenmedim.Daha iyi olabilirdi.Bilhassa Cristiano Ronaldo.
4.Maça başlarken tünel görüntüleri gayet hoş olmuş.
5.Oynanabilirlik... Evet hepimizin beklediği gibi oldu oynanabilirlik daha güzel olmuş.Şöyle ki: fifa06 daki gibi paslar artık garanti olmuyor.Ayrıca görmeden attığınız paslar rakibe gidebiliyor.Şutlar değişmiş.Daha sert gidiyor şutlar.Yerden veya plase şut vurmak için Z tuşu ile aynı anda D ye basmak gerekiyor.Ortalar sanki olmamış.Çok zor durumdaken bile orta açılabiliyor.kolay olmuş ortalar.
6.Topun fiziğine dikkat edilmiş.özellikle gidişi sekmesi başarılı.
7.Hareket tuşu olarak bildiğimiz Shift biraz değişmiş.Egzantrik hareket yapmak daha zor.Ayrıca Shift ile adam geçebiliyorunuz.Yani fifa06 da dikkatimi çekmişti.Yaptığımız hareketler havada kalıyordu.Top kaptırılıyordu.Şimdi ise Shift+sag+sol yaptıgınızda defans oyuncu da ona göre yanılıyor.
8.Kafa toplarında bir DEVRİM yaşanmış.Şu ana kadar gördüğüm en iyi hava topu bu oyunda.Şöyle ki: kaleci degaj dikti iki oyuncu kafaya çıktı.yön tuşları ile pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz.Adamın arkasın ya da önüne geçebilirsiniz.Kafaya çıkarken önemli olan pozisyonunuzu alıp zamanında zıplamanız(zıplamak için A tuşuna basmak lazım).Zıpladıktan sonra A S D hangisini isterseniz basabilirsiniz.
9.Arapaslar çok güzel olmuş.arapas atacağınız yöne karar verip tercih ettiğiniz sertlik derecesinde W basmalısınız.
10.Aşırtma şut değişmiş.Daha hızlı ve zor.
TUŞ Kombinasyonu:
A : Orta\ayağa kayma
S : Pas\adam değiştirme
D : Şut\Top kapma
Q : Adam kaçırma\hava topunda göğüse alma
W : Arapas
E : Hızlı Koşma
Z : Duran topta adam çağırma
C : Top saklama
E+Shift : Topla dripling
Q+S+ S : Verkaç
Q+D : Aşırtma
D+Z : Plase şut
Sfiht+sağ+sol : Sağa gidermiş gibi yapıp sola
Yorumlarınızı katıldığınız veya katılmadığınız noktaları paylaşmanızı bekliyorum.Burada yazılmamış bilgiler varsa yazarsanız çok güzel olur.
Edit: Demo çıkmadan önce 8 farklı şut olacak deniliyordu.Onu yazmayı unutmuşum.Meselaha hafif sağdan kaleciyle karşı karşıyasınız. Sağ+Aşağı yönlerine basıp şut vurursanız kapattığı köşeye şut vuruyor.Bunun gibi şeyleri deneyerek görebilirsiniz.2002den beri bu özellik yoktu.Belirli yerlerden hep aynı şutu çekiyordu.Şut sistemi bana eski fifa serilerini hatırlattı.99u hatırlayın mesela.