SÜPER MARIA SHARAPOVA !..
Sezonun son grand slam şampiyonasında Rus raket Maria Sharapova güç, zerafet ve kabiliyeti bir arada sergileyerek dünyanın 2 numaralı raketi Belçikalı Justine Henin-Hardenne'i 2 set sonunda yendi ve Amerika Açık şampiyonluğuna ulaştı.

.::ARTHUR ASHE'DEN SHARAPOVA GEÇTİ::.
Maria Sharapova Amerika Açık tek bayanlar finalinde ne kadar yetenekli bir raket olduğunu sergiledi ve iş son hamleye geldiğinde bunu başaracak hırsı ve yeteneği ortaya yarak Justine Henin-Hardenne'i 2 set sonunda devirip şampiyon oldu.
Arthur Ashe'de oynanan finalde 19 yaşındaki Rus raket dünyanın 2 numaralı raketi Henin-Hardenne'i 6-4 ve 6-4 ile 2-0 yenerek dizlerinin üzerine çöktü ve ABD Açık şampiyonluğunu 24.000 taraftar ile bir arada kutladı.
Amerika Açık zaferiyle birlikte kariyerinin 2. grand slam'ini kazanan Sharapova 2004'te de Wimbledon'u kazanmayı başarmıştı.
"2 yıl önce böyle bir tecrübe yaşadım ve henüz bu keyfin sona ermediğini biliyordum, daha fazlasını yapacak gücüm olduğunu da biliyorum. Bu hazırlığı henüz yapmadım ben küçük bir kız olduğum günlerden beri buna hazırlanıyorum" diyen Saharapova 2003 şampiyonu Hardenne karşısında ilk setin 2. oyununda servisinin kırılmasına rağmen inancını yitirmediğini ve bu sayede de kupaya uzandığını açıkladı.
.::ERKEKLERDE FEDERER - RODDICK KAPIŞMASI::.
Bayanlarda Sharapova'nın kupayı kaldırmasının ardından gözlerin çevirildiği erkekler finalinde dünyanın 1 numarası İsviçreli Roger Federer 9. grand slam şampiyonluğu için yeniden yükselişe geçen ABD'li Andy Roddick karşısına çıkacak.
9 numaralı 24 yaşındaki Roddick 3 sene önce ABD'de zafere uzandı ve ardından da ulaştığı 2 Wimbledon finalinde hayal kırıklığı yaşadı. Roddick sonrasında yaşadığı düşüşün ardından dünya sıralamasında ilk 10'un altına düşünce antrenörü olması için anlaştığı kortun efsanelerinden Jimmy Connors ile birlikte yeniden yükelişe geçmeyi başardı.