Beşiktaş Futbol Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar'dan çarpıcı açıklamalar.. Nobre'nin de bu haktan yararlanmasına rağmen, yabancıların Türk statüsüne geçişini eleştiren Vardar, Galatasaray'ın genç yıldızı Arda'yı överken, şampiyonluk için iddialı konuştu..

Türk Futbolunda çok olumsuz kararlar alındığını savunan Sinan Vardar, "Kulüpler master planlarla yönetilmeli. İki sene sonra her takım 3-4 Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı oyuncuyla oynayacak. Zaten 6 yabancımız var, bu 9-10 yabancı oyuncu olacak. Peki biz Milli takımı nasıl yapacağız, Milli takım nasıl başarılı olacak? İddia ediyorum; önümüzdeki yıl %50, bir sonraki yıl da takımların tamamına yakını yabancı olacak. Bu da iddaa gelirlerinin yüksek oluşundan kaynaklanıyor, sponsorlar da kulüplere yüksek katkılar sağlıyor. Ama bu paraların yanlış yerlere kullanılmaması lazım. Ne olduğu belli olmayan Brezilyalı oyuncularla, Avrupa’da işi bitmiş 35’lik oyuncularla, Türk futbolu içinden çıkılmaz bir kaosun içine girecek. Bunu yapanları hiçbir zaman Türk Futbolu affetmeyecek. Kimler bu işe "Evet" diyip, yol verdiyse, büyük sorumluluğun altına girdiler.
BAŞKAN’A DA SÖYLEDİM AMA...
Beşiktaş Yöneticisi olarak değil, futbol adamı olarak konuşuyorum. Nobre’nin Milli takıma gidip gitmemesinin konuşulmasını istemiyorum. Ama bu örnek olacak. Bunları gücüm yettiğince, her yerde, yönetimde de söyledim. Burada başkanın yardımcısının otoritesi geçerli tabii.
MİLLİ TAKIM'DA VE LİGDE EN İYİSİ ARDA
Almanya’da 16 genç kardeşimiz birinci lig takımlarının kadrosunda. O çocuklar da Alman vatandaşı olup, Alman Milli takımına dönüyorlar. Düşünebiliyor musunuz, bugün, en son Milli maçta Nuri’ye yer verilemedi. Mehmet Aurellio iyi oynamış olabilir ama ben orada Nuri’yi görmek isterim. Sonra bu çocuklar nasıl gelişme sağlayacak? Arda oynuyor, Galatsaray yöneticisi 'Arda 15 milyon avroluk futbolcu' diyor, doğrudur. Milli takımda da kendi takımında da en başarılı futbolcu Arda. Vestel Manisaspor ve Gençlerbirliği transferde, yerli-yabancı, gençleri tercih ediyor. Ama onun dışındakiler demode kalmış transfer politikaları yürütüyor hala.
TIGANA'YA MESAJ
Alt yapıyı aldığımda A Milli takımların dışında 1 Milli futbolcu vardı. Şimdi 17 tane Milli futbolcumuz var. A takımda 5 genç kardeşimiz idmanlara çıkıyor. Biz gereğini yaptık, gerisi Tigana'ya kalmış. Beşikta’ın son 10 senesinde alt yapıdan tek oyuncu çıkmamıştı, son 2 senedir 10 futbulcudan 5’er 10’ar dakika faydalanıyoruz. Şimdi, Aydın ve Kenan kardeşlerimiz var, bana kalsa göğsümü gere gere oynatırım. 5 maç sabretsek, Türk Futbolu’na 2 Arda daha gelir. Tabii yine söylüyorum, bu konularla ilgili de kararı, sayın Tigana verecektir. Ne yaparsa yapsın saygı duyacağız. Ben bunları düşünüyorum, yıllardır da böyle düşündüm. Türk gençlerine her zaman güvendim. Bu konuların üzerine kimse gitmiyor, çok üzülüyorum. Herkes hakemleri, Fenerbahçe-Federasyon kavgasını tartışıyor.
BU YIL ŞAMPİYON BİZİZ
Buradan Beşiktaş taraftarına müjde veriyorum; bu yıl şampiyon biziz. Çünkü Ümraniye’de huzur var, kimse kimsenin işine müdahale etmiyor. Bir takım doğrular bulundu. Bu reform iki yıl önce yapılsaydı, şimdi bütün taşlar yerine oturmuştu. Bu sene çok doğru transferler yapıldı ve takımımız genç, üretken hale geldi. Kampta çok iyi çalıştık. Neticeleri de talihsiz bir maç olan Manisaspor maçını dışarda tutarsak, almaya başladık. Son iki senedir lige kötü başlıyorduk, bu yıl son üç maçımızı kazanmamız önemli bir olay. Trabzon’da iç çekişmeler, huzursuzluklar var. Ama bir sürpriz oldu, evladımız Ziya Doğan, takımın başına geçti, Trabzon’a doping olacaktır. Ama biz Trabzonspor’u rahat geçeceğiz."