Fenerbahçe eski teknik Direktörü Christoph Daum, sarı lacivertli kulübün Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev'e elenmesine futbolcular ve teknik ekip kadar üzüldüğünü söyledi. Fenerbahçe'de görev yaptığı 3 senede üst üste 2 şampiyonluk yaşayan, baştan sona önde götürdüğü son sezonun da ise son haftada şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdıktan sonra görevinden ayrılan Alman teknik adam, sarı lacivertli kulübün şampiyonlar ligi'ne kalamaması nedeniyle üzüldüğünü söyledi.
"FENERBAHÇE'NİN DİNAMO KİEV'E ELENMESİNE FUTBOLCULAR VE TEKNİK EKİP KADAR BEN DE ÜZÜLDÜM"
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev'le oynadığı karşılaşma sırasında İspanya'da olduğunu ifade eden Daum, "Telefonla sonuçları takip ediyordum. Sonucu da telefonla öğrendim. Tabii ki Fenerbahçeli futbolcular ve teknik ekip kadar ben de sonuca üzüldüm. Ben olsam ne olurdu diye birşey söyleyemem. Çünkü bu Zico'nun işi. Ancak Fenerbahçe'nin 100. yılında başarılı olabilmesi için Zico'ya destek vermesi gerekiyor" dedi.
"AZİZ YILDIRIM, FENERBAHÇE KULÜBÜNE ÇOK ŞEY VERİYOR"
Daum, Fenerbahçe'nin bu sezonki transferlerinin kendisinin yönetime verdiği raporla yapıldığı şeklindeki yorumlarla ilgili olarak ise "Aziz Yıldırım'ın bütün oyuncular hakkında bilgisi zaten var, bu işten de çok iyi anlıyor. Yıldırım, Fenerbahçe kulübüne çok şey veriyor ve 100. yılda da başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
"İYİ BİR TEKLİF GELİRSE SEVE SEVE TÜRKİYE'DE GÖREV YAPARIM"
Şu an bir takım çalıştırmayan tecrübeli teknik adam, "Türkiye benim ikinci vatanım. Türkiye'de çalışmaktan zevk alıyorum. Türkiye'deki lig maçlarını da genellikle seyrediyorum. Türkiye'yi seviyorum ve her zaman da Türkiye'ye gelmeyi isterim. Eğer Türk takımlarından iyi bir teklif gelirse kabul edebilirim" şeklinde konuştu.
Türk takımlarını kendi takımı gördüğünü de kaydeden Daum, "Cebimde şans için nazar boncuğu getirmiştim, Türkiye'yi de sevdiğim için, Türk takımlarını kendi takımım gibi görüyorum" ifadelerini kullandı.
Christoph Daum, Türk vatandaşlığına geçerek A Milli Takım'da oynayan eski öğrencisi Aurelio ile ilgili ise "Aurelio'nun durumu bir yana ben zaten Türkiye'de yabancı sayısının az olduğunu düşünüyorum. Mehmet Aurelio'nun böyle bir sistemle bunu başardığı için seviniyorum" dedi.