Trabzonspor'un Ankaraspor'dan transfer ettiği Ersen Martin, hayatında ilk kez 4 maçtır üst üste oynamadığını belirterek, gittiği takımlarda yedek kalmayı kendisine her zaman sorun yaptığını söyledi..
Trabzonspor'un Ankaraspor'dan transfer ettiği Ersen Martin, hayatında ilk kez 4 maçtır üst üste oynamadığını belirterek, "Gittiğim takımlarda oyun sistemi üzerine kurulan bir oyuncuyum. Trabzonspor şampiyonluğa oynuyor ve bence forvetlere ihtiyacı var. Pivot santrafor her takım için önemlidir ve takımdaki herkese gol attırır" dedi.
**2 YILDIR TRABZONSPOR'A GELMEK İSTİYORUM **
Ersen Martin, Trabzonspor'a transferinin 2 yıldır gündemde olduğunu belirterek, "Bazı nedenlerle bu transfer gerçekleşmedi ama ben gelmeyi çok istiyordum. Nasip bu seneymiş. Sezon başı kampını Ankaraspor'da yaptım, aklımda transfer yoktu ama transferler beklenmedik zamanlarda oluyor. Benimki de aniden gelişti, başkanlar anlaştı ve Trabzonspor' a geldim. Trabzonspor herkesin gelmek istediği 4 büyük kulüpten biri. Geçen sene Ankaraspor'da sakatlık geçirdim ve tam performans sergileyemedim, milli takımdan uzak kaldım. Trabzonspor' u şans olarak görüyorum. İlk geldiğin birkaç hafta hazır değildim. Şu anda kendi performansıma laştığıma inanıyorum. Buradan hem milli takımda yerimi almak hem de Trabzonspor' a faydalı olmak istiyorum" dedi.
**İLK KEZ 4 MAÇTIR OYNAMIYORUM **
Ersen, futbol hayatının başından bu yana kendine güvenen bir futbolcu olduğunu belirterek, "Her gittiğim takımda iş yapmış futbolcuyum, paramın hakkını her zaman veriyorum. Burada da öyle olacağını zannediyorum. Yedek kalacağımı sanmıyorum. İlk defa hayatımda 3 - 4 maçtır oynamıyorum, ilk kez bu kadar uzun süredir yedeğim. Ama şu anda hazırım" dedi. Ersen, Trabzonspor' un şampiyonluğa oynayan bir ekip olduğunu da vurgulayarak, "Bence sahada forvetlere de ihtiyaç var. Bunu maçlarda da görüyoruz zaten" ifadesini kullandı.
**YEDEKLİĞİ SORUN YAPARIM **
Ersen Martin, gittiği takımlarda yedek kalmayı kendisine her zaman sorun yaptığını da ifade ederek, "Çünkü yedek kalmaya alışık değilim. Oynadığım takımlarda taktiğin üzerine kurulduğu bir futbolcuyum. İlerleyen zamanlarda burada da bunun böyle olacağını sanıyorum. Tabii ki Umut ve Ömer de kaliteli oyuncular. Hoca kime görev verir bilmiyorum ama hazırım ve görev verlirse çok faydalı olacağıma inanıyorum" dedi.
**PATLAMA KAVRAMLARIMIZ FARKLI **
Uzun yıllardır forma giydiği Süper Lig' de beklenen patlamayı yapamadığı konusundaki eleştirileri de değerlendiren Ersen martin, "Patlama kavramı Türkiye' de sadece gole endeksli. Bazı kesim buna inanıyor. Ben Almanya' dan geldim ve Avrupa mantalitesi ile büyüdüm. Patlamanın sadece golle olduğuna inanmıyorum. Ben takımıma faydalı oluyorsam ve hocam beni oynatıyorsa demek ki görevimi iyi yapıyorum. Ben her sene belki 12 - 13 gol atıyorum ama en azından yanımdaki arkadaşlarıma da 12 - 13 asist yapıyorum, pozisyon hzırlıyorum. Bu benim için çok önemli. Hocalar da beni bu yüzden istiyor zaten. Bu nedenle Türkiye' de geçen yıl bonservisi en yüksek olan futbolcuydum. 2 milyon dolara transfer oldum. Her sezon futbolunu oynayan en fazla teklifi alan futbolcuyum. Forvetler Türkiye'de gole endeksli olduğu için böyle düşünülüyor. Ben belki Fatih Tekke, Hakan Şükür, Ümit Karan gibi 25 - 30 gol atan bir futbolcu değilim ama bakıldığı zaman takıma onlar kadar yararlı olduğum görülür" diye konuştu.
**PİVOT SANTRAFOR OYNARSA HERKES GOL ATAR **
Her yıl oyruğu gibi bu yıl da en az 12 - 13 gol atacağına inandığını belirten Ersen Martin, "Ama bunu taraftar ya da yönetim görecektir. Futbolcu saha içinde neler yapıyor, sadece attığı golle mi takıma faydalı diye izleyenler tespit edecektir. Devamlı üzerinde durulursa her futbolcu gol atar. Bence pivot santrafor takım için önemlidir, pozisyon hazırlar, orta sahadaki adam da gol atar. Herkes gol atınca sadece forvetlerin üzerine gelinmez diye düşünüyorum. Şu anda oynamamam hocanın takdiri. Ama hoca da herhalde antrenmanlarda ve maçlarda bize şans verirse görecektir sağlayacağım faydayı. Şu anda belki forvetleri hazır görmüyordur. Bizi hazır görünce sistemi de değiştirir galiba" ifadesini kullandı.