"Koyu bir F.Bahçe taraftarıyım"

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli oyuncusu İbrahim Kutluay, 100. yılda başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisine röportaj veren İbrahim, 100. yılda tüm Fenerbahçe camiasının kenetlenip, büyük başarılar yaşayacağını kaydederek, ''Herkesin bütün konsantrasyonunu 100. yılın başarısına adaması gerekiyor. Biz sporcular olarak Fenerbahçe'nin başarısı için sahada her türlü özveriyi, fedakarlığı yapıp mücadele edeceğiz. Taraftarlar da bizim arkamızda olup destek verecekler ve Fenerbahçe'yi her branşında şampiyon yapmak için el birliğiyle mücadele edeceğiz'' dedi.
İbrahim Kutluay, Fenerbahçe taraftarının dünyanın en büyük taraftarları arasında olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Taraftarımız dünyanın en ateşli taraftarı. Bu sene çok geniş bir kadro oluşturuldu. 100. yılda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarı bekleniyor. Başarının sadece bizlerin çalışması ile değil, taraftarın da desteği ile olacağını, onlar bizden çok daha iyi biliyor. Ben onların bizlere sonuna kadar destek olacağına inanıyorum. 100. yılda bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız.''
''ALEX, RÜŞTÜ, TUNCAY VE APPİAH'I ÇOK BEĞENİYORUM''
Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu vurgulayan İbrahim, başka kulüplerde oynarken de sarı-lacivertli takımının futbol maçlarına gelmeye çalıştığını belirterek, ''Fenerbahçe'de beğendiğim çok oyuncu var. Alex, Rüştü, Tuncay ve Appiah'ı çok beğeniyorum'' dedi.
Yabancı oyuncu sınırlaması konusunda da görüşlerini açıklayan İbrahim Kutluay, şunları söyledi:
''Türk takımları Şampiyonlar Ligi'nde kısıtlı yabancıyla oynamak durumunda kalıyor ve rakipleriyle aynı koşullarda yarışamıyor. Bu kısıtlamanın konmasının nedeni Türk sporcularının daha fazla oynamalarını sağlamak, fakat ben futbolcuların, iyi sporcuların her türlü koşulda oynayabileceğine inanan bir kişiyim. Örneğin bugün basketbolda yabancı sınırlaması kalksa, Türk sporcularına kötülük olacağını düşünmüyorum. Aksine rekabet ortamında kendilerini daha çok geliştirmek adına daha çok çalışacaklar, daha çok emek verecekler. Eğer kaliteli sporcularsa, antrenörleri mutlaka Türkleri tercih edecektir. O yüzden Avrupalılarla aynı şartlarla mücadele etmek için bizim de artık belli tabuları yıkmamız gerektiğine inanıyorum.''
İbrahim Kutluay, bugüne kadar çeşitli uğurları olduğunu, ancak şimdi en büyük uğurunun yeni doğan kızı İrem olduğunu kaydetti.
İbrahim, ''Bir gün organ bağışı yapmayı düşünür müsünüz?'' şeklindeki bir soru üzerine de ''Organ bağışını destekliyorum, ileride düşünebilirim. Herkesin de desteklemesini isterim'' dedi.