Orjinal Mesajı Yazan: devotee
Haşmet denen bir ırkcı pislik sadece bu transferi cekemediğinden ortya attı bunu her gezde gaza geldi..
cetnikler evet cetnikler bir sirp cetesidir burda anti parantez acalim tarih bilginizi genisletmek babinda sonra konuya asinali bir sekilde devam edip sonucu kezmana getirip baglayalim guzel gozlerinizi yoracagim biraz ama gerekli demekki benom gibi siradan bir insan bir "gazeteciden!" daha iyi bir tarihi bilgiye sahip
oncelikle osmanli turkiyesinden baslayalim "ittihat ve terakki firkasi" bir cetedir aslinda doktor nazim ve enver pasa gibi seckin insanlar tarafindan tamamen turk ozgurlugunu kazanmak vede osmanli devletini icine dustugu durumdan cikartmayi hedeflemis bu balamdada osmanli devleti icersinde bir cok durumlar yartmis hatta ve hatta makedonyada ki topraklarda omru 2 hafta suren adina pul bastirilan ve bayragi olan bir devlet dahi kurmustur sonra legal kisiligini kazanmis once mesrutiyetle beraber meclise ve kabineye girmis daha sonra ankara hukumeti zamaninda da kabinedeki yerini almistir
Cetnik gruplarinida bir anlamda ittihatcilara benzetmek olabilir cunku cetnik gruplarida savas zamaninda sirpistanin bagimsizligini istemiz bu baglamda bir cok devleti karsisina almistir "su anda adini animsayamdim" cetnik cetelerinin icindeki bir general bu gruplardan kopup asil amaci disina cikmis almanlar ile isbirligi yapip bir cok katliyam yapmis savas bitmis ve asil CETNIK lideri tarafindan yargilanarak savas suclusu oldugu icinde asilarak idam edilmistir bosna hersek savasina gelicek olur isek legal olarak sirpistan hukumeti icinde de yer alan cetnikler gayet ilimli politikalar guttugu asikardir lakin bu ilimli politikalara sirp istan icersinde de muhalif olan isimler vardir ve bsna hersek katliyamini CETNIK adi altinda isleyenler bu legal partilerin yada cetelerin uyeleri degil futbolcumuza camur atan insan gibi bozguncular ve firsatcilardan baskalari degildir oyleki bu insan bu selami yapmis olsa bile SIRPISTANDA cikan bir kanin ile 1991 yilindan itibaren CETNIK olmak ve bunu aciklamak yasak olmaktan cikmis 2004 yilindada CETNIK lideri mihalovice basta ABD ve Avrupa devletleri olmak uzere savas esnasinda gostermis oldugu ustun hizmetlerden dolayi madalya verilmistir
Simdik bu insan bunlari biliyormu bilmiyorum ama okumayi bildigine de eminim en azindan yazabiliyorsa okuyabiliyordur da yani az biraz arastirsa sonra konussa olmazmiydi diye de dusunmeden edemiyorum isin acikcasi bu millet tarihi boyunca IRKCILIK yapmamis IRKCILIGIDA tasvip etmemistir TURK milletini yakindan taniyanlarin bilecegi gibi herkeze nekadar hos gorulu oldugumuz da bilinir peki bahsi gecen ve bu talihsiz konumayi yapan kisi TURKMUDUR ?
FUTBOLUN DILI GLOBALDIR
Hasmet'i azicik takip etsen ne denli futbol dostu bir adam oldugunu, irkci olmadigini gorursun. Allah bilir devsirme olayina karsi diye irkci diyosundur? Komik.
Iyi de bu yazdiklarinin alakasi ne Kezman ile? Yazdiklarinin bircogunu biliyorum ben ancak bunlarin hicbiri Kezman'in o isareti tahrik icin yaptigini degistirmez ki?
Sirplar Bosnaklari bu isaretle oldurmediler mi? Kezman'in da yasi eriyor, o da biliyordur di mi? Zaten bilmese Bosnaklarin onunde yapmaz, o da var.
Arkadaşım bana ne boşnaktan ,sırp'tan ,bir birlerini doğrasınlar ,umurumda bile olmaz ,içim bile sızlamaz,onun için beni kezman'ın bu harekit ilgilendirmiyor,cünkü ,sırp olsun ,boşnak olasan , ,bana ne .