Galatasaray'ın Teknik Direktör'ü Eric Gerets, takımının şimdiye kadar Turkcell Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda gösterdiği performantan memnun olduğunu fakat Arda’nın kendisine büyük problem çıkarttığını belirten Gerets, genç futbolcu için övgü dolu konuştu. Belçikalı teknik adam “Arda öyle bir futbolcu ki sergilediği performansla beni köşeye sıkıştırıyor. Topu her ayağına alışı rakip için büyük bir tehlike. Ona takımda sürekli olarak yer açmalıyım. Bu da benim problemim olsun. Arda aynı zamanda 10 numara da oynayabilir. Çünkü bu yeteneğe sahip. Kolay adam geçiyor, pas veriyor, gol atıyor. Takımımda topu en iyi taşıyan futbolcu Arda. Zidane gibi ters ayak üzerinde rakibini yakalayarak geçiyor. Çok hızlı değil. Ama hızlı oyunculardan daha rahat adam ekarte ediyor” diyerek ön plana çıkarttığı Arda’ya takımda yer arıyor.
‘İLİÇ BENİ ŞAŞIRTIYOR’
Saşa İliç’in performansının ise kendisini şaşırttığını belirten Gerets, “Bir gün iyi, ertesi gün vasat oynuyor. Onu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. İyi oynadığı zaman çok etkili bir silah. Ondan hep aynı performansı beklemek benim hakkım” diyerek Sırp oyuncu hakkında çok umutlu konuştu. Hasan Kabze ve Ümit Karan’ın takıma dönecek olmasının bu bölgede büyük bir savaş çıkartacağını söyleyen Gerets “Bu durumdan çok memnun olacağım” diye konuştu.
‘F.BAHÇE ELENMEMELİYDİ’
F.BAahçe'nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin kendileri için kötü olduğunu belirten Gerets, “Şimdi bu zorlu mücadelede yalnız kaldık. F.Bahçe Süper Lig’de bunu kendisine avantaj olarak kullanabilir. Çünkü zorluk derecesi birinci sınıf maçlar oynayarak yıpranacağız. Bu arada yarıştan da kopmamak gerekiyor. F.Bahçe bu anlamda bir adım öne çıkabilir” ifadesini kullandı.
‘OLİMPİYAT STADI DOLMALI’
Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamayı pek tercih etmediğini, çünkü Ali Sami Yen’i çok sevdiğini belirten Gerets bu konuda sarı-kırmızılı taraftarlara da bir çağrıda bulundu: “Ben eski ama mükemmel bir atmosferi olan stadımızı, Ali Sami Yen’i çok seviyorum. Orada önemli başarılar kazandık. O stada rakip olarak da çıktım. Atmosferinin ne kadar etkili olduğunu biliyorum. Ama Şampiyonlar Ligi için Atatürk Olimpiyat Stadı’na gitmemiz gerekiyor; UEFA böyle istiyor. Taraftarımızdan tek ricam, o stadı doldurmaları. Boş bir stat bizi rahatsız, mutsuz eder. Ama eminim ki orada da Ali Sami Yen’in atmosferini bulacağız.