"SCHUMI YALANCININ TEKİ..!"
10 Gün önce BMW'den kovuldu. O da "siz misiniz beni kovan" diyerek açtı ağzını yümdu gözünü. Ex dünya şampiyonu Jacques Villeneuve'ün açıklamalarından nasibini alanların başında ezeli rakibi Michael Schumacher geldi..

Formula 1’de ex dünya şampiyonu Jacques Villeneuve camiasıyla hesaplaşmaya gidiyor. Geride bıraktığı 164 yarışta bir çok başarı elde eden ve dünya şampiyonluğu mertebesini de tadan 35 yaşındaki Kanadalı yıldız kendisiyle yapılan bir röportajda herkese verdi veriştirdi. Villeneuve’ün açıklamalrından en büyük zararı ise ezeli rakibi ünlü Alman pilot Michael Schumacher görecekmiş gibi görünüyor.
İngilizlerin ünlü „F1 Racing“ dergisine konuşan Villeneuve (bugün piyasaya çıkıyor) zehir zemberek açıklamalarda bulundu: "Michael büyük bir şampiyon. Çok fazla kirli işin içinde oldu. Schumacher adam gibi adam değil! Mesela Michael benim gözümde insani değerlerden ne kadar yoksunsa Ayrton Senna da bir o kadar değerlidir. Senna unutulacak bir insan değil.“
Villeneuve’ün nefret dolu açıklamaları okuyucuları şok etmeye devam etti: "Michael bir yarış sürücüsü – ancak tek farkla o sadece zavallı bir sürücü. Kaskını duvara astığında insanlar onu unutacak!
Hala 1997’da Jerez’deki finalde tampon tampona gelmelerini unutamadığını belirten Kanadalı pilot: "Sena da yarış içinde ara sıra kirli oyunlar yapardı ama o bunu belli bir kalite ile yapardı. Ancak Schumi’nin 1997’da bana yaptığı ve şimdi Monaco’da (Alonso’ya karşı)...çok farklı ve çirkin şeyler.” diye konuştu.
Villeneuve:"Sena bunu yaptığında çıkar ben bunu yaptım derdi açık açık. Sena asla yalan söylemezdi. Michael yapamaz çünkü o yalancının teki, herkesi kandırıyor başta tüm taraftarlarını. Monaco’daki sürücüler buluşmasında da (Silverstone’da) hepimize yalan söyledi.Michael bunu yaparken utanmadı bile. Hepimizin gözlerinin içine baka baka yalan söyledi." dedi
Villeneuve sözlerini şöyle sürdürdü:"Michael hepimizden daha iyi bir sürücü olduğun ainanıyor. Sporun bizzat kendisnden daha büyük görüyor kendini. Kendisini Formula 1’in üstünde gören bir adam o. Ama bunun büyük bir yanılgı olduğunu ancak mesleği bıraktığında anlayabilecek...“
Villeneuve son olarak kendisiyle yollarını ayıran takımına da bir gönderme yapmadan duramadı: „ BMW 2007’de kazanmak istiyorsa bana ihtiyaçları olacak. Beni göndermeyeceklerdi!“ diyerek hata yaptıklarını söyledi.
Villeneuve 9 yıl Formula 1 için yarıştı. Son olarak BMW’nin yanı sıra Williams, BAR, Renault, Sauber için mücaedele etti.
Not:Jerez’deki yarışta Schumi rakibi Villeneuve’ü pistin dışın atmaya çalışmış ancak o esnada kendi de yarış dışı kalıp şampiyonluğu kaçırmıştı.