"ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
Japonya'da yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım kadrosunda bulunan genç oyuncu Ersan İlyasova, NBA'e hazırlanıyor. Dünya Şampiyonası'nda elinden geleni yapacağını belirten İlyasova yeni sezonda Bucks forması ile mücadele edecek.

Ülkerspor'da yetişen ve geçen sezon NBA takımlarından Milwaukee Bucks tarafından seçilen Ersan, yeni sezonda bu takımda forma giyeceğini söyledi.
Ersan, yaptığı açıklamada, Milwaukee Bucks ile sözleşmesinin bulunduğunu ve yeni sezonda bu takımın forması altında mücadele edeceğini dile getirdi.
NBA'de seçilmesinin ardından takımı tarafından tecrübe kazanması için NCAA ekiplerinden Tulsa 66ers'de forma giyen Ersan, NBA'in diğer Türk oyuncuları Hidayet ve Mehmet ile fazla görüşme fırsatı bulamadığını ve yeni sezonda sık sık bir araya geleceklerine inandığını ifade etti.
''ŞAMPİYONADA ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM''
Milli oyuncu, Japonya'da mücadele edecekleri Dünya Şampiyonası'na henüz hazır olmadıklarını söyledi.
Hazırlıklar kapsamında yoğun idmanlar yaptıklarını belirten Ersan, hazırlık dönemini iyi geçirdiklerini kaydetti.
İzmir'de gerçekleştirilen Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda en iyi oyuncu seçilen Ersan, Japonya'daki organizasyonda da milli takım için elimden geleni yapacağım. NCAA'de atletik, birebirde iyi ve savunması hızlı olan oyunculara karşı mücadele ettiğim için Japonya'da bu tür oyunculara karşı alışık bir oyun sergileyeceğim. Umarım bizim için iyi bir şampiyona olur'' dedi.