Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türk vatandaşlığına geçip, Milli Takım'a seçilen Mehmet Aurelio ve Galatasaray'ın genç yıldızı Arda ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türkçe konuşamadığı için eleştirilen Aurelio basın toplantısında sorulan sorularda tercüman kullanmadı ve tüm sorulara Türkçe yanıt verdi. Aurelio, Milli Takım'a seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, Fatih Terim'e minnettar olduğunu söyledi. Aurelio, ailesinin'de Türk Milli Takım'ın da oynayacağından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Dil problemimin olmadığını söyleyen Aureilo, sorulan soruları rahat bir şekilde anlayıp yanıtladı bazı sorularda ise Fatih Terim'den yardım aldı. Aurelio şu an için İstiklal Marşı'nı bilmediğini ancak Milli Marşı yavaş yavaş öğrenceğini, Brezilyalı oyuncu Fenerbahçe'deki takım arkadaşlarının da Milli Takım'a seçilmesi konusunda kendisine destek verdiğini söyledi. Nobre'nin, Milli Takım'a seçilmesi yararlı olur mu sorusunu Aurelio 'onu Hoca'ya sorun' yanıtını verdi.
Arda ise Milli Takım'a seçilmesi ve şu anki durumuyla ilgili şunları söyledi:
"Fatih Hoca bizi sürekli izliyordu öceden de şimdi de. Performansım daha tümüyle yeterli değil ama arttırmak için elimden geleni yapacağım. Futbolcu olarak kendime kimseyi örnek almıyorum, ancak herkese garip gelsede insanlık olarak kendime Orhan Ak'ı örnek alıyorum. Milli Takım'da olduğum için heyecanlıyım. Tecrübe kazanmam açısından Vestel Manisaspor'a gitmem çok yararlı oldu, nasıl futbol oynayacağımı daha iyi öğrendim, Galatasaray'a da bu özgüvenle geri döndüm."
Fatih Terim, Aurelio'nun Türkçe'yi öğrenip öğrenmemisiyle ilgili şunları söyledi: "Futbolun lisanı birdir, kaşla, gözle bile anlaşabilirsiniz, Aurelio baya iyi de Türkçe'yi anlıyor ve konuşuyor ve ben de buna saygı duyuyorum. Bizim kadar iyi Türkçe konuşmasını beklemiyoruz, şu anki konuşması bile yeterlidir ve bu ülkemize duyduğu saygıyı gösteriyor. 70 milyondan 70 tane futbolcu bulurum demiştim, Aurelio'da şu an için 70 milyondan biri. Ben ve arkadaşlarım gidip Futbol Federasyonu'na başvuru yapmadık Türk yapmak için kimseyi. Aureilo emek vermiş ve Türk olmuş biz de bunu değerlendirdik, herkes bu konuda istediğini söyleyebilir. Ben hiç bir zaman Mehmet Aurelio'yu Milli Takım'a alırsam ne olur, kim neder diye birşey düşünmedim sadece bize faydalı olup olmayacağı konusunda karar verdim, faydalı olacağını düşündüğüm için aldım. Futbol Federasyonu başkanımız veya üyeleri bırakın bu konu hakkında hiçbir konu hakkında gündeme hiçbirşey getirmediler ve getirmezler, böyle bir etik anlayışları da yok. Bu tür diyalogları da mesleki kariyerim boyunca hiç yaşamadım, bizim çok rahat bir çalışma ortamamız var."