**Trabzonspor’dan Rusya’nın Zenit takımına transfer olan temsilcimiz Fatih Tekke, bugün ilk kez çıktığı maçta takımını Shinnik karşısında galibiyete taşıdı..**
Eski Trabzonsporlu milli futbolcu Fatih Tekke, Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'un Zenit takımıyla çıktığı ilk maçta golle buluştu. Tekke'nin attığı gol, takımının galip gelmesini de sağladı.
St. Petersburg'daki Petrovskiy stadında Zenit ile Yaroslavl'ın Şinnik takımları arasındaki maça taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, statta boş koltuk kalmadığı açıklandı.
Maç öncesinde sunucu Zenit futbolcularını teker teker tanıtırken, Fatih Tekke'nin adını en sona bıraktı. Sunucu, ''Fatih'' dedikten sonra stattaki bütün seyirciler hep bir ağızdan ''Tekke'' diye bağırarak alkışlarla tempo tuttular.
Tribünlere seyircilerin Türkçe ''Hoş geldin Fatih Sultan Tekke'' yazılı pankart astığı dikkat çekerken, Tekke ilk yarıyı yedek kulübesinden izledi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlanırken, eşitlik ikinci yarının başında oyuna giren Fatih Tekke'nin 69. dakikada attığı şık gol ile bozuldu.
İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında Fatih sahaya çıktı. Fatih, maçın 69. dakikasında kornerden gelen bir ortayı iyi değerlendirerek Zenit forması altındaki ilk gölünü attı.
Karşılaşma, Fatih Tekke'nin attığı tek golle Zenit'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Zenit'in teknik direktörü Dick Advocat, karşılaşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında, Tekke'nin oyununu nasıl bulduğuna dair bir soruya, ''Benim için tek bir futbolcunun oynadığı oyun önemli değil. Benim için takım oyunu ve bu oyunun sonucu önemlidir. Takım oyunun sonucundan memnun kaldım. Ancak gelecekte daha da iyi oynamamız gerekiyor'' karşılığını verdi.
Advocat, ''Türk golcü Gökdeniz Karadeniz'in de Zenit'e transfer olacağı yolunda haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki bir soru üzerine de ''O hangi takımda oynuyor? Ben öyle bir futbolcu tanımıyorum. Doğru söylüyorum'' diye konuştu.
Fatih Tekke de karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ''İlk golümden çok memnunum. Şimdi 60 gol daha atmam gerekiyor'' şeklinde espri yaptı.
Zenit'in takım dilini bilmediğinden dolayı zorluk çektiğini belirten Tekke, ''İlerleyen maçlarda bu sorunumun üstesinden geleceğimi düşünüyorum'' diye konuştu.
Her yerde kral
Zenit’in 7.4 milyon Euro ödeyerek renklerine bağladığı Fatih Tekke, Shinnik karşısında takımını zafere taşıyan isim oldu
İlk golü 3 puanlık
Zenit Pettersburg’a transfer olarak Türkiye’yi yurtdışında temsil eden futbolcular arasına adını yazdıran Fatih Tekke ilk maçında kalitesini ortaya koydu, yeni takımını zafere taşıdı. Dün, ligde son sırada bulunan Shinnik ile karşılaşan Zenit Pettersburg zayıf rakibi karşısında zorlanırken kilidi açan isim Fatih Tekke oldu. Maça yedek kulübesinde başlayan temsilcimiz, golsüz sonuçlanan ilk 45 dakikanın ardından hocası Advocaat tarafından sahaya sürüldü.
‘Ortam çok olumlu’
Oyuna girmesiyle birlikte takıma hareket getiren temsilcimiz Fatih Tekke, 69.dakikada kaleciden dönen topu iyi takip edip takımının tek golünü kaydetti ve galibiyeti getiren isim oldu. 22 bin kişinin izlediği karşılaşmada taraftarlar Fatih’e büyük sevgi gösterisinde bulundu.Milli futbolcu “Rusya’da çok olumlu bir ortam buldum. Takım arkadaşlarımın bana olan sıcak tavrı işimi çok kolaylaştırıyor” diye konuştu.
Hocası gurur duyuyor
Gol atıp takımına katkıda bulunduğu için de mutlu olduğunu sözlerine ekleyen milli futbolcu, “Doğrusu kolay bir gol attım. Zamanla daha iyi maçlar oynayacağıma ve takıma daha faydalı olacağıma inanıyorum” ifadesini kullandı.
Bu arada Zenit Teknik Direktörü Dick Advocaat’ın 90 dakika bitiminde Fatih Tekke’nin menaceri Ceylan Çalışkan’ı arayıp, “Böyle bir futbolcuyla çalıştığım için gurur duyuyorum. Transferdeki katkılarınız için teşekkür ederim” dediği öğrenildi.