Evet arkadaşlar yeni edindiğim bir bilgi beni hayal kırıklığına uğrattı.Zira bir McLaren-Rai sempatizanı olarak ve bir Schumacher-Ferrari antipatızanı olarak bu haberi duymam beni büyük şaşkınlığa uğrattı...;
**F1’de büyük transfer**
Mercedes McLaren'in Finli pilotu Kimi Raikkonen Ferrari'ye geçiyor.2007'de İtalyan devinin direksiyonunda Kimi olacak ama merak edilen kimin gideceği... ''Emekli'' olcağı dedikoduları artan 37 yaşındaki Michael Schumacher mi? Yoksa Filipe Massa mı?
Schumi'nin gelecek sezon Renault'ya geçeceği dedikoduları yalanlanmıştı ve ''Kırmızılar''ın patronu Jean Todt, Alman şampiyonun hayatı boyunca kendi takımlarında kalabileceğini söylemişti.
7 kez üstüste şampiyon olan ve F-1'de bütün rekorları altüst eden Schumi de iddiaları yalanlamıştı. Alman, Kimi'nin gelişi içinse ''Bu yeni değildi, biliyordum, zaten şu an bemim için değişen bir şey yok'' dedi ve kendisinin değil Massa'nın gideceğinin sinyalini verdi... Emekliye ayrılıp ayrılmayacağı sorulunca da, ''Bunların hepsi dedikodu, yaşayıp hep birlikte göreceğiz'' yanıtı verdi.
Ferrari'nin Kimi Raikkonen ile 5 yıllık sözleşme yapacağı ve senelik 32 milyon avro ödeyeceği söyleniyor. Finli ile Ferrari'nin İtalya GP’sinde sözleşme imzalaması bekleniyor.
1979 doğumlu Finli, 1999 ülkesinde karting şampiyonu oldu, 2001'de Sauber ile F-1'e girdi, 2002'de McLaren Mercedes'e geçti. Kariyerinde 99 yarışa çıktı. 9 kez birinci oldu, 35 kez podyuma çıktı, 9 kez pole-pozisyonunda başladı... 330 puan topladı.
*www.spor3.com*