**Kavga ücret dengesizliğinden mi? **
Son şampiyon G.Saray Süper Lig'de yeni sezona Ankaraspor beraberliği ile başlayınca gözler sarıKırmızılı takıma döndü. Herkesin sorusu "Orada neler oluyor?" Florya'da yaşanan en önemli huzursuzluk ise "takım içi dengeler" konusunda. "Nasıl?" mı, işte böyle: Yönetim yabancı transferinde "Takım içi dengeler bozulmasın" diyerek yüksek ücretli futbolcuları alamamalarına kılıf uydururken, yerli futbolcuların transfer bedelleri Florya'da sorun çıkartıyor. Ankaraspor maçında Necati ve Hasan'ın saha içerisindeki tartışmasına her ne kadar kaçan penaltının sebep olduğu söylense de G.Saray yönetimi gerçeği biliyor. Necati Ateş'in sezon başından bu yana bir türlü yükselmeyen formunun yanı sıra isteksizliği de bu nedene bağlanıyor. Yönetim ise bu sorunu gidermek için Necati ile masaya oturmaya hazırlanıyor.
Yerli farkı işi bozdu
Hasan Şaş'ın geçen sezon sonu biten sözleşmesi yenilenirken bu oyuncuya verilen ücretin takım içerisinde sorun çıkartmayacağı düşünülüyordu ama öyle olmadı. Bu futbolcuya yeni yapılan sözleşmede primlerle birlikte 2 milyon dolar ödeneceği belirtilirken, Necati'nin kazancı bu rakamın çok altında kaldı. Necati Ateş'in sözleşmesindeki rakam ise yıllık 1 milyon Euro. Bu para dolara çevrildiğinde 1 milyon 200 bin dolar civarı bir rakama ulaşılırken aradaki 800 bin dolarlık fark G.Saray'da görünmeyen sıkıntılar doğmasına yol açtı. Takım içerisinde zaten Kamerunlu Song ve Hırvat Tomas'a ödenen yüksek ücretler nedeniyle homurdanmalar oluyordu ama kimse defansın göbeğindeki iki futbolcunun performansına laf söyleyemediği için sesini yükseltemiyordu. Ücret farklılığı yerli futbolculara da yansıyınca sıkıntılar büyüdü. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun hem maddi sıkıntılar içerisinde gelmesi hem de takım içerisindeki performans dağılımın eşit olması Florya'da büyük bir birliktelik sağlamıştı ama bu sezon durum bozuldu.
Formül aranıyor
Yönetim takımın önemli silahlarından Necati'nin bu gözle görünmeyen sorununu gidermek için çareler ararken, bu oyuncunun 2010 yılına kadar sözleşmesinin bulunması yeni anlaşma yapmak yerine sözleşmeyi revize etmeyi gerektiriyor. Bu yapılırsa da diğer oyuncularla da masaya oturma gerekliliği doğuyor. Yönetim Necati'nin sıkıntısını bir an önce çözmeyi ve ondan geçen yılki performansı almayı planlarken, kimseyi incitmemeyi düşünüyor. Ankaraspor maçında anlık bir pozisyon kavgasıyla ufak bir kıvılcım veren huzursuzluğun çarşamba günkü Şampiyonlar Ligi ön elemesine yansımaması için herkes seferber oldu. Kaynak:VATAN