Umut Bulut: "Şampiyonluk hayal değil"
Ankaragücü'nden büyük çabalar sonucunda transfer edilen golcü futbolcu Umut Bulut, uzun süren transfer hikayesinin perde arkasını, futbolculuk kariyerini ve Trabzonsporla ulaşmak istediği hedefleri anlattı. Umut, gerekli şartların oluşması halinde şampiyonluğun kesinlikle hayal olmadığını vurguladı.

UMUT BULUT
Trabzonspor Dergisi: Trabzonspor seni kadrosuna katmak için uzun bir süredir yoğun çaba sarfetti. Transferin neden daha önce gerçekleşmedi?
Umut Bulut: Trabzonspor’un bana olan ilgisi yaklaşık iki yıl öncesine kadar uzanıyor. Ancak, hem o dönemde bonservis bedeli olarak önerilen rakamın düşük olması, hem de Ankaragücü’nün iki yıl üst üste küme düşmeme mücadelesi vermesi transferimin gerçekleşmemesinde önemli rol oynadı. Fakat bu yıl Trabzonspor işi çok ciddi tuttu. Önce kulüpler seviyesinde anlaşma oldu, ben de daha sonra Başkanımız Nuri Albayrak’la şartları netleştirince transferim gerçekleşti.
TS Dergisi: Bu sene Trabzonspor forvet mevkinde önemli oyunculara sahip ve bu pozisyonda büyük bir mücadele yaşanacak gibi gözüküyor. Bu forma savaşının içinde olmak seni tedirgin ediyor mu?
Umut: Kesinlikle çekinmiyorum. Trabzonspor gibi büyük bir kulübün büyük oyuncuları olması normal. Ama ben de buraya Ankaragücü’nde oynadığım futbolla geldim. Sonuçta hepimiz Trabzonspor’un menfaatleri için çalışacağız. Umarım başarılı oluruz. Ben kendi adıma Trabzonspor’a faydalı olmak için elimden geleni yapacağım.
TS Dergisi: 22 yıldır şampiyonluğa hasret olan bu seyirci oyuncular üzerinde ister istemez bir baskı kuruyor. Özellikle de takım geçen sezon beklenenden düşük bir performans sergileyince bu baskı daha da arttı. Bu tür bir psikoloji içinde oynayacak olmak sende nasıl duygular uyandırıyor?
Umut: Aslında, ben benzer bir baskıyı farklı bir şekilde Ankaragücü’nde zaten yaşıyordum. Çünkü takım küme düşmeme mücadelesi veriyordu ve taraftarların da bu yolda bizi baskı altına aldığı oluyordu. Belki şampiyonluk beklentisi içinde olan bir takımda oynamadım ve seyircilerin bunun için yarattığı atmosferi tam hissedemedim ama ben taraftarları anlayabiliyorum. Çünkü uzun 22 yıllık bir hasretleri var ve bunun sona ermesini istiyorlar. İşimiz kolay değil ama vereceğimiz mücadeleyle sonunda onları mutlu etmek istiyoruz.
Kaynak: TRABZONSPOR DERGİSİ