"BAŞARAMAZSAM KELLEM GİDER!.."

Başaramazsam kellem gider
Frankfurt’ta düzenlediği sohbet toplantısında soruları yanıtlayan Fransız hoca, "İşimi yapamadığım taktirde kellemin gideceğini biliyorum. Bunun olmaması için mücadele edeceğim" dedi.
BEŞİKTAŞ’ta başarılı olmaya mecburum. Aksi taktirde Fransa Kralı 16. Louis gibi kellemin gideceğini biliyorum... Büyük yankı uyandıracak bu sözler Beşiktaş’ın Fransız teknik direktörü Jean Tigana’ya ait. Frankfurt’ta kamp yaptıkları Dolce Bad Nauheim Oteli’nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Tigana, "Beşiktaş, son 2 sezondur yarıştan erken kopuyor. Bu durum üstünüzde bir baskı oluşturuyor mu?" sorusuna şu karşılığı verdi:
Kasetten oyuncu seçmem
"Fransa’da ’Güneş Tanrısı’ olarak adlandırılan 14. Louis vardır. Bir de işini yapamadığı için kellesi vurulan 16. Louis. Ben de bu sezon işimi yapamadığım taktirde kellemin gideceğini biliyorum. Bunun için gerekli önlemleri alıp, takımın başında kalmak için mücadele edececeğim."
İşte Tigana’dan olay yaratacak açıklamalar... "Ben, kasetten oyuncu seçmem. Çünkü bu tür kasetler montajlıdır. Sağlıklı bilgi vermez. Alacağım oyuncuyu çıplak gözle izledim. Kendi kasedimi yapsam, herhalde 50 milyon Euro bonservis bedeli verirlerdi. Eğer ilgilendiğim oyuncuyu kendim izleyemezsem, bu konuda güvendiğim arkadaşlarımdan yardım alırım. G.Saray’ın transfer ettiği Carrusca’nın kasetleri 2 ay önce elime geldi. Ancak, görüntüler montaj olduğu için düşünmeden geri çevirdim.
Ben, sihirbaz falan değilim. Kimse benden mucize yaratmamı beklemesin.
Kendimi sorumlu hissediyorum. Eksiklerin tamamlanması lazım. Kanatlardaki sıkıntımız sürüyor. Bunun için de iki tane daha orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var.
Ali Tandoğan’ın iyi bir kanat oyuncusu olduğu söyleniyor. G.Saray’a 3-2 yenildiğimiz maçta her iki kanattan da orta gelmedi. Ali’nin kalitesine diyeceğim yok. Görev yeri belli. Ancak, görev yerini bırakıp rakip ceza alanı içine girerek kafa atmaya çalışıyor. Sonra da dönen top onunu boşalttığı alandan gol oluyor.
İbrahim Akın son zamanlarda iyi bir gelişme gösterdi, çıkış yakaladı. Geçen yıla oranla çok farklı. Sanıyorum bu da evlilikten kaynaklandı. Daha iyi olursa, Avrupa’yı zorlar. Tüm ihtimalleri (sakatlık, ceza) göz önünde bulundurarak sol kanada oyuncu bakıyorum.
Önce disiplin
Benim için disiplin her şeyden daha önce gelir. Oyuncum verdiğim görevi yapmak zorunda. Kafasına göre ekstra göreve soyunmayacak. Benim işim profesyonellerle. Kurallarıma uyanlarla çalışmak isterim. Beşiktaş benim son durağım. 2 yıl sonra futbolu bırakıp, hayır kurumlarına kendimi adayacağım. Arkamdan çok güzel şeyler bırakacağıma inanyorum. Belki 15 -16 yaşındaki çocukları çalıştırabilirim. Ahmed Hassan tam bir amatör. Herkes onun gibi davranırsa ben ne yapardım? Futbol kolektif bir oyundur. Buna herkesin saygı göstermesi lazım. Ancak Ahmed Hassan saygı göstermedi. Oysa onun gençlere örnek olması gerekirdi.
Sergen’in kalitesine, potansiyeline lafım yok. Ancak, takıma bunun yüzde 40’ını veriyor. 10 yıl önce burada olsaydım, ona çok yardımcı olurdum. Tayfur da şahittir, devre arasında kendisiyle birebir konuştum. Sergen iyi bir insan ancak futbol onun için ikinci plandaydı. İdmanlarda benim kadar bile koşmuyordu. Kötü bir örnekti. Eğer onu takımda tutsam ve sadece maçlarda oynatsaydım, gençlere haksızlık olurdu."