rubisco herkese merhaba, taktik yaparken nelere dikkat ediyorsunuz mesela 3lü defans mı iyi 4lü defans mı veya takım gorevlerinden adam markajı genişlik neye gore yapıyorsunuz ornek olarak zor bir deplasman macınız var mesela nasıl bir taktik uyguluyorsunuz. ben hep 4-4-2 oynarım ama 3lü defansa gecmek istiyorum neleri degistirmem lazım , simdiden tesekkurler
Venom Eğer 3'lü defansa geçersen sağlam bir on liberoya sahip olman gerekir. Ayrıca golcülerine de güvenmem gerek. Üçlü defansı Avrupa Kupalarında ve zorlu deplasmanlarda kullanmak pek iyi olmaz. Defans adamlarının zıplaması ve kafa vuruşları iyiyse kornerlerde onları kullan. Taktik ve antreman merkezi başlıklı konuyu da incelemeni tavsiye ederim.
Immune ben eskiden 3 lü defans oynuyordum ama kanatlardan çok gol yiyorsunuz.Özellikle amr ve aml lerinizin defansları iyi değilse ( ki çoğunlukla böyle oluyor ) kanatlardan gol yemek kaçınılmaz oluyor onun için 4 lü savunma 2 ön libero iki AMX iki de forvet en ideal taktik..
Venom Ya eskiden taktik mi varmış en iyi taktik 4-4-2 bir kaç modifiye ile karşı konulmaz bir hal alıyor bu taktik.
Batugol73 Orjinal Mesajı Yazan: _VeNoM_ Ya eskiden taktik mi varmış en iyi taktik 4-4-2 bir kaç modifiye ile karşı konulmaz bir hal alıyor bu taktik. bencede kanatladırda ileri atak yapmalarını sağlıyoruz bu kadar ne o çeşitçeşit şekilden şekle giriyo taktik.
Batugol73 bencede ofansif yapıyosun defans dağılıyo defansif yapıyosun ileri uç dağılıyo en ideali 4-4-2 ofansif arkadaşım.
rubisco sagolun arkadaslar verdiginiz bilgiler için zor deplasmanlarda ne yapmalıyım genişlik, tempo ofsayt tuzagı falan nasıl ayarlamam gerekir taktigim halen 4-4-2 iyi günler
Immune diğerleri hakkında pek konuşmayacağım ama...Yıllardır hiçbir zaman hiçbir şekilde sevmediğim bir taktiktir ofsayt taktiği..Hem gerçekte hem de oyunlarda nefret etmişimdir bu taktikten..Adam gibi çıkıp oynayacaksın futbolunu kardeşim..Tuzakların arkasına saklanmakla olmaz bu işler...
Batugol73 Orjinal Mesajı Yazan: The_Best_7 diğerleri hakkında pek konuşmayacağım ama...Yıllardır hiçbir zaman hiçbir şekilde sevmediğim bir taktiktir ofsayt taktiği..Hem gerçekte hem de oyunlarda nefret etmişimdir bu taktikten..Adam gibi çıkıp oynayacaksın futbolunu kardeşim..Tuzakların arkasına saklanmakla olmaz bu işler... bende ofsayat taktiğini sevmem hele gerçekte savunma çizgi halinde kalim diyo en ufak bi hata tüm defans oyundan düşüyo ve gol olan yine bize oyunda inanın ofsayat taktiği zararınızadır.
ahmetgs17 ben şunu uygulyuyorum: defans= (sağ bek + sol bek + 2 stoper) ortasaha=(1 önlibero+ sağ açık + sol açık + forvet arkası) forvet= 2 santrafor ... ancak forvet arkasını bazen ortasahadan bazen de forvet oyuncularından seçerim yani bazen necati bazen iliç gibi. ayrıca benim hayalim her mevkide 2 şer oyuncuya sahip olmak yani 22 oyuncu diğerlerinide en çok sakatlanan mevkilerden 3 oyuncu toplam 25 oyuncu. geçen sezon 43 oyuncum vardı ama hepsini eritmeye başladım bu sıkıntı yaratıyor. çünki düzenli oynamayan oyuncular huzursuzluk yaratıyor sizin onlara ihtiyacınız olduğunda onlar hazır olmuyor. tavsiyem dediğimi yapın kadroyu şişirmeyin sakın . yoksa sonuç hüsran oluyor. önemli bir konuda oyuncuları gerçek mevkilerinde oynatın yani mesela hasan şaş solaçık görünüyorsa sağ açık oynatmayın verim alamıyorsunuz.
Batugol73 arkadaşım ben senin yaptığın taktiği uyguluyodum çok gol atıyodum oyuncular iyi istatislikle oynuyodu ama çokta gol yiyodum yememek için defansın çok iyi oyunculardan oluşması lazımki buda büyük takımlara mahsus bişi yani bi 2çlig takımıyla veya 1.ligdeki kötü takımlarlaolmaz ancak büyük takımlarda yarar bu taktik zannedersem sende galatasaray'dasın birazda olsa işe yarar ama dediğim gibi bu taktiği daha düşük takımlarda deneyince çok gol yiyorsunuz kulüp ve taraftar bundan hiç hoşlanmıyo.
devotee Genelde tek forveti tercih ederim. Ama simdi Dortmund ile yeni oyun actim, Brezilya'nin 4-2-2-2'sini uygulayacagim, kadro yapisi buna uygun sayilir. Bence taktikte "player instructions" olayi dizilimden cok daha onemlidir.
Ozzy_AFR Orjinal Mesajı Yazan: bilengoker 4-1-2-1-2 ön liberonuz sağlamsa bu taktik deşhet sağ sol kanattanda ok çıkardın mı tamamdır bu taktik byrdn tanıdık gldi ama :D