KAYSERİSPOR - LARİSSA
3. TUR RÖVANŞ MAÇI

KAYSERİ B.B. ATATÜRK STADYUMU
SAAT: 18:00
YAYINLAR
KANAL D (TR)
ERT (YUNAN)

Kayserispor tarihi sınava çıkıyor!
Tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele eden Kayserispor, Intertoto Kupası'nda önemli bir sınav verecek. Yunanistan'ın Larissa takımıyla deplasmanda golsüz berabere kalan sarı - kırmızılılar, bu engeli de aşarak tarih yazmak istiyor. Kayserispor turu geçerse, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan sonra Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edecek üçüncü takım olacak.
Kayserispor'un tarihi bir başarıya imza atmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Recep Mamur, "Kuruluşumuzdan 40 yıl geçtikten sonra ilk kez Inter Toto'ya katıldık. Larissa'yı elediğimiz takdirde ilk kez UEFA Kupası ön eleme maçlarına kalacağız. Böylesi muhteşem başarılara imza atacak bir takıma destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. Kayserispor'u sevenleri, Kayserili olanları, tarihe tanıklık etmek isteyenleri tribünleri doldurmaya ve bize destek vermeye çağırıyorum" dedi.
Kayserispor'da Johnson'un sakatlığı tamamen geçerken, Kaptan Bülent'in durumu ise maç saatinde belli olacak.
Kayserispor:
İvankov
Reşad
Aydın
Johnson
Fatih Ceylan
Mehmet Topuz
Kamber
Ragıp
Bülent Bölükbaşı
Gökhan
Muhammed Hanefi
Larissa:
Christopoulos
Dabizas
Vallas
Gkikas
Gkalitsios
Ziagos
Alexsandru
Kalancis
Gavrilopulos
Aloneftis
Katsiaros
Stat: Atatürk
Saat: 18.00
Yayın: Kanal D(TR) - Ert(Yunan)
Hakem: Einwaller Thomas (Avusturya)
22.07.2006
Kaynak : Milliyet
MAÇIN ŞİFRESİ TARAFTAR…
İntertoto Kupasındaki gururumuz Kayserispor’umuz Cumartesi akşamı 0-0 biten ilk maçın rövanşında Atatürk Stadında Yunanistan’ın Larissa takımıyla kuruluşundan bu yana belki de en zorlu, en hayati ve en kritik maçını oynayacak. Sarı-kırmızılı temsilcimiz; evinde oynama avantajını eğer iyi kullanabilirse daha doğrusu ; tribünlere çöreklenen “şemşamerci “ hemşehrileri gereken tribün desteğini verirlerse bu hayati maçı kolaya çevirip tüm Türkiye’yi ayağa kaldırabilir.
Öncelikle işin taraftar yönünü irdelemek lazım… Ne acıdır ki Kayserispor’da rahmetli Amigolar Neni ( Mehmet Okuöcal) ve Elifoğlu sonrasında tribünleri yönlendirecek, organize şekilde tezahürat yaptıracak kişiler yok !.. Sağolsunlar, ÇILGINLAR ve AKREPLER grupları da olmasa, Atatürk Stadı gelen ekipler için tam bir cennet (!)… Geçtiğimiz sezon ülke genelinde en çok seyirci potansiyeline sahip Kayserispor ile Erciyesspor’un gereken tribün desteğini arkalarına aldıkları ve kritik herhangi bir maçı taraftar baskısıyla çevirdikleri var mı acaba ? Şöyle bir hafızamı yokluyorum ve bulamıyorum…Benim seyircim maça geliyor, 90 dakika boyunca o çok sevdiği , vazgeçilmezi şemşamerini çitleyip zaman öldürüyor. Saha içinde görev yaptığımdan biliyorum ki ; tribünlerimizin büyük çoğunluğundan rakibe etki edecek tek bir tezahüratın yapıldığı vaki değil… Atatürk Stadına değil 20; 45 bin seyirciyi doldurun ; sesleri çıkmadıktan, gök gürültüsünü anımsatan tezahürat olmadan neye yarar ? Geçtiğimiz yıllarda deplasmana gittiğim bir Bursaspor- Erciyesspor maçında Bursa’lıların müthiş tezahüratlarıyla takımı nasıl etkilediklerini hayretle ; ama inanın kıskanarak izlemiştim…
Larissa maçının şifresini taraftarımız çözer… Ya oturup o vazgeçemedikleri alışkanlıklarıyla şemşamerlerini çiterler; ya da 90 dakika durmak bilmeden tezahürat yapıp Kayserispor’u teşvik eder ateşlerler…Bu maça hayati , kritik , olmazsa olmaz gözüyle bakıyorum. Çünkü, benim takımım kuruluşundan bu yana böylesine bir kulvarda ilk kez koşuyor. Fenerbahçe’yi, G.Saray’ı,Beşiktaş’ı veya Denizli’yi bu taraftar belki onlarca kere daha izlerler. Ama, bu Kayserispor’un bu Larissa maçını belki de bir daha hiç göremezler. 40 yılda gelen bu şansı iyi kullanabilmemiz için , Kayserispor’umuzun başarısı için Cumartesi akşamı kapın bayrağı doğru stada…Gün takıma destek günüdür. Bilinmelidir ki, onların başarısı ülkemiz için bir gurur kaynağı olacak, Atatürk Stadından taşan sevinç önce Kayseri’yi sonra da tüm Türkiye’yi sokağa dökecektir. Unutmamamız gereken bir diğer konu da; bu maçta tüm gözlerin üzerimizde oluşudur. Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllarda atılan dostluk köprüsüne bir taş ta bizler koyalım. Maçta takımımızı destekleyelim, ama kesinlikle rakip takıma ve hakemlere yönelik çirkinlik yapmayalım. Zaten UEFA’ca mimliyiz. Sonra faturamız ağır olur…Başarılar Kayserispor. Kolay gelsin…Turu geçmenizi bekliyoruz.
Kayseri Gündem Gazetesi
ÖZHASEKİ "YUNANİSTAN RAKİBİMİZ DEĞİL"
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, ´´Yunan taraftarlar, oradaki maçı bir milli mücadele gibi görmüşlerdi, ancak biz olayı milli bir mücadele gibi görmüyoruz´´ dedi.
Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayserispor'un, İntertoto Kupası'nda geçen hafta Yunanistan'ın Larissa takımıyla oynadığı golsüz berabere sonuçlanan maçı tribünden izlediğini söyledi.
Yunan taraftarların, bu maça farklı bir gözle baktıklarını ve takımlarına sahip çıktıklarını belirten Özhaseki, şöyle konuştu:
''Yunan taraftarlar, oradaki maçı bir milli mücadele gibi görmüşlerdi. Kıbrıs çıkarmasının yıldönümü olduğu için bazı yerlerde Kıbrıs haritası da gördük. Türk bölgesini kırmızıya boyamışlar, altına da İngilizce, 'İşgalci Türkler, elinizi buradan çekin' gibi sloganlar yazmışlar. Taraftarları, ellerinde Yunan bayraklarıyla takımlarına sahip çıkmıştı. Bu durum bizi biraz kamçıladı, ancak biz olayı milli bir mücadele gibi görmüyoruz. Yunanistan'ın gazetelerinde hemen her gün Türkiye ile ilgili başlıklara rastlıyorsunuz. Türkiye'deki en ufak bir hadiseden bile çok etkileniyorlar. Bizi çok önemsiyorlar. Bizim gündemimizde Yunanistan pek yok. Biz büyük bir milletiz. Hedefleri olan, liderlik yapmış bir milletiz. Yunanistan bizim rakibimiz değil. Gazetelerimize başlık edip, uğraştığımız bir ülke de değil.''
Kaynak: Kayseri Gündem Gazetesi
Taraftarın Sopron Maçına Bilet Fiyatlarını Sebep Göstererek Gelmemesi üzerine;
BİLET FİYATLARI AÇIKLANDI 5-10 VE 30 YTL
UEFA Intertoto Kupası 3. tur rövanş karşılaşması 22.07.2006 Cumartesi günü saat 18:00'de Kayseri BB Atatürk Stadyumu'nda oynanacak.
İlk maçta deplasmanda Yunanistan temsilcisi Larissa ile 0-0 berabere kalan takımımız Cumartesi günü oynanacak maçta turu getirecek skoru elde etmeye çalışacak. İlk maçtan avantajlı bir skorla ayrılan takımımız turu geçebilmek için vargücüyle hazırlıklara devam ediyor.
Karşılaşma saat 18:00'de başlayacak ve maçı Avusturyalı hakem Einwaller Thomas yönetecek. Yardımcılıklarını yine Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Heim ve Eisner yapacak. Rövanş karşılaşmamızda UEFA delegesi olarak Stefan Ormandjiev görev yapacak.
Karşılaşmanın bilet fiyatları ise şu şekilde:
Kale Arkaları: 5 YTL
Açık Tribün: 10 YTL
Kapalı Tribün: 30 YTL
Biletler Ticketturk tarafından satışa çıkarılmıştır. Taraftarlarımızı bu karşılaşmada bizi desteklemeye davet ediyoruz.
Biraz uzun oldu ama hepsini bir araya koydum;)