*NTV-MSNBC
Efsanevi rock grubu The Beatles’ın 1969’da ‘Let It Be’ albümü için çalışmaları sürerken çalınan kayıtlarını piyasaya sürmek isteyen bir kişi, suçlu bulundu.
Olayın üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçtikten sonra, 10 Ocak 2003’te, Londra’nın kuzeyinde bir ormanda, 504 kasetin satışından payına düşen parayı almak için beklerken yakalanan 55 yaşındaki Nigel Oliver adlı kişi İngiliz adaletince suçlu bulundu.
Oliver’ın, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 2 kişi tarafından ayarlanan bu satışta sadece aracılık yaptığı, kasetlerin de Hollanda’da bir dairede bulunduğu belirtiliyor.
Hangi cezayı alacağı bugünlerde belli olacak Oliver’ın çok uzun süren bir soruşturmanın sonunda yakalandığı da ifade ediliyor.