Galatasaray'da Tolga Seyhan transferinde mutlu sona ulaştı.. Sarı kırmızılılar, Shaktar Donekts'de forma giyen milli oyuncuyu 1 yıllığına kiraladı.. Ayrıca yönetim içinde farklı sesler çıkmasına neden olan Okan Buruk'un yuvaya dönmesine izin çıktı..
Galatasaray, Shaktar Donekts forması giyen milli futbolcu Tolga Seyhan'ı 1 yıllığına kiralarken, yönetim için görüş ayrılıkları oluşturan Okan Buruk'un transferine onay çıktı.
Mecidiyeköy'deki kulüp binasında yapılan ve bir saat süren Yönetim Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, "Okan, boş mukaveleye imza atarak ve herkesten özür dileyerek kulübümüze katılmak istemiştir. Ben de en başından beri bu transfere oluru vermiştim ancak tatilde olduğum için bir karışıklık oldu. Bugün toplantıda bu transferi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konuşarak hep birlikte bu kararı aldık" dedi.
Başkan Canaydın, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımında forma giyen milli futbolcu Tolga Seyhan'ın transferinin bitmek üzere olduğunu da belirterek, "Transferi, mukavele tam imzalandığı zaman deklare edeceğiz" diye konuştu.
Danimarkalı futbolcu Gravesen'in transferi ile ilgili de Başkan Canaydın, "Gravesen konusunda gerekenler yapılıyor. Bütün transferlerle ilgili çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.
Okan Buruk'un transferinden dolayı yönetimde bir sorun olup olmadığı ile ilgili soruya da Başkan Canaydın, "Yönetimimizde hiçbir konuyla alakalı bir problem olacağını sanmıyorum" cevabını verdi.
Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise, transferlerle ilgili yönetimde görüş ayrılığının bulunmadığını söyleyerek, "Zaten Okan Buruk transferi başkanın bilgisi dahilindeydi. Uygulamaya geçildi. Bizim yaptığımız tüm icraatlarda, başkanın bilgisi ve mutabakatı vardır. Okan Buruk konusunda da bilgisi vardı. Biz onun uygulamasını yaptık" diye konuştu.
Adnan Polat, Real Madrid'de forma giyen Danimarkalı futbolcu Gravesen'in transferi konusunda resmi başvurunun henüz yapılmadığını belirterek, "Real Madrid Kulübü'nde yeni bir başkan göreve geldi. Yeni başkanın, göreve geldikten hemen ertesi günü bütün icra kurumlarını uygulamaya koyduğunu düşünmüyorum. Oturup, organize olup kendi kurallarını belirlemeleri lazım. Bu kuralların 3-4 günde oluşabileceğini sanmıyorum" şeklinde konuştu.
Polat, Tolga ile ilgili soru üzerine ise "Tolga'ya ihtiyacımız olan birisi. Tolga'yla anlaştık. Kulübüyle de mutabakata vardık. Arkadaşlarımız, yurtdışında sözleşme ile ilgili görüşmeler sürüyor. Muhtemelen bugün yada yarın biter" diye konuştu.
-TOLGA KİRALANDI-
Bu açıklamalarının ardından ise Galatasaray'ın Tolga Seyhan'ı 1 yıllığına kiralık olarak renklerine bağladığı açıklandı. Ayrıca sarı kırmızılıların Tolga'yı sezon sonu satın alma hakkı olduğu da belirtildi.
-OKAN: "ÇOK MUTLUYUM"-
Okan Buruk ise Lig TV'ye yaptığı açıklamada "Çok mutluyum, bugünü bekliyordum. Böyle haberin çıkması beni mutlu etti. Büyüklerime teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı olur.
Şampiyon bir kadroya gidiyorum. Takımdan geri kalmış durumdayım ama çalışarak bana güveni boşa çıkarmayacağım. Çok çalışarak takıma gireceğim. İnşallah benim ve Galatasaray için hayırlı olur. Galatasaray'da çok yetenekli gençler var. Deneyimlerimizi onlara aktarırırız. Galatasarayın geleceği bu gençlerde. İnşallah onlara yardımcı oluruz" diye konuştu.