Bursa’da bir üniversite öğrencisi vücudunu reklam panosu olarak kiralayacak !
Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Fırat İlim, her türlü ürünün açık artırma ile satışa çıkarıldığı bir internet sitesinde, vücudunu reklam panosu olarak açık artırmayla kiralayacağını ilan etti. Bir hafta içinde 2 bin 500 kişinin başvuru yaptığı ilanda 100 YTL olan açılış fiyatı, 500 YTL’ye kadar çıkarken, üniversiteli genç bin YTL veren firma ya da kişinin reklamını yapacağını söyledi. Reklamı isteğe göre vücudunun herhangi bir yerine alabileceğini vurgulayan İlim, anlaşma sağlanması halinde sahil bölgelerinde sadece şort giyerek de reklam yapabileceğini belirtti.
Üniversiteli Fırat İlim, kendine bilgisayar alabilmek ve tatil masraflarını karşılayabilmek için ilginç bir işe soyundu. İnternet üzerinde her türlü ürünün açık artırmayla satıldığı ‘www.gittigidiyor.com’ adresini dikkatlice inceleyen İlim, satacak bir şeyi olmadığı için reklam panosu olarak vücudunu kiralamaya karar verdi. Bir hafta önce internet sitesine kendi fotoğrafının da bulunduğu bir ilan veren genç, beklenmedik bir ilgi ile karşılaştı. Bir hafta içinde 2 bin 500 kişi ilana başvuru yaparken, 100 YTL olan açılış fiyatı ise 500 YTL’ye kadar yükseldi. Açık artırma sonucunda bin YTL veren firma ya da kişinin reklamını yapacağını belirten Fırat İlim, kazanacağı parayla bilgisayar alacağını ve tatil yapacağını söyledi.
Firmaların yanı sıra kişisel reklamlar da yapabileceğini dile getiren Fırat İlim, şunları söyledi:
“Üzerinde firma tanıtımı yapılmış tişört veya benzeri bir giysi giyerek günün istenen saatlerinde ülkenin istenen her noktasında markanın reklamını yapabilirim. Saç şeklimi veya sakalımı isteğe göre değiştirebilirim. Ayrıca, sadece firmaların değil, kişilerden de reklam alabilirim. Örneğin, ‘Ali Asım, O Dünyanın En Kral Adamı’, ‘Ayşe Seni Çok Seviyorum’ gibi ilanları, istenilen noktada elimde veya sırtımda taşıyabilirim. Anlaşmaya göre belli bir süre sahil kesimlerinde olmak kaydıyla sadece şort giyerek reklamı vücudumun herhangi bir yerine de yazdırabilirim.''
**Ben reklam almazdım üstüme şahsen** :(