Uzaydan gelmedim
Beşiktaş'ın yeni kalecisi Runje, işinin artistlik değil kalecilik olduğunu söyledi.
Uzaydan gelmedim
Oscar Cordoba'nın ayrılmasından sonra siyah-beyazh kulübe getirilen Hırvat kaleci, Fransa'daki kampta en çok çalışanların başında yeralırken yeni sezon öncesinde taraftara umut dolu mesajlar verdi. Runje, Tigana'nın istemesiyle kendisini Beşiktaş'ta bulduğunu belirterek, "İki kulüp anlaşınca sorun çıkarmadım. Türk futbolu hakkında bilgiliydim. Televizyondan izliyordum. Daha önce Mrmiç oynamıştı. Ondan da bilgi aldım. Çünkü Mrmiç de burada başarılı bir dönem geçirmişti. Onu da göze alıp hemen geldim" diye konuştu.
'Özel güçlerim yok'
Çok iyi çalıştığını belirten Hırvat kaleci, konuşmasına şöyle devam etti: "Aynanın karşısına geçip de benim nerem iyi nerem kötü diye düşünmüyorum. Çünkü ben artist değil futbolcuyum, işim çok çalışıp eksiklerimi gidermek. Penaltı kurtarırken şansım da yaver gidiyor. Yoksa çok çok özel bir şey yapmıyorum. Bazen 2 penaltı birden kurtarırsınız, bazen 5 penaltıyı da arka arkaya yersiniz. O anlık bir olay. Tabii ki 6. hissiniz de size yardım ediyor. Benim özel güçlerim yok. Sadece sağı veya solu seçiyorum. Futbolcu her geçen gün bir şey öğrenir. Bunun sonu yoktur. Çocukluğumdan beri kaleciliği hayâl etmiştim. Bunu da başardım. Başka bir mevkide oynamadım ama arkadaşlarımlayken bazen ortaya geçerim. Ben kaleci doğdum böyle de öleceğim
'Futbolun dili birdir'
Yabancı bir ülkeye geliyorsunuz, farklı karakterler. Sahaya çıktığınızda ne konuştuğunuzun önemi var, ne de dilin. Futbolun dili birdir. Ben uzaydan gelmedim. Önümdeki savunmayla da bu nedenle kısa sürede uyum sağlayıp istediğimi yapacağım."