SonyEricsson S700i
Telefon Özellikleri
Temel özellikler
* 1.3 megapiksel kamera
* Video kayıt
* 260.000 renkli LCD
* 8X Dijital zum
Ekran
* 262.144 renkli TFT
* 240x320 pixel
Ses
* 48 ton polifonik ses
* Melodiler (MP3/AAC)
Hafıza
* 32 MB bellek
* Memory Stick Duo™ desteği
Şebekeler
* GSM 900
* GSM 1800
* GSM 1900
Mevcut renkler
* Arctic Silver
Boyutlar
* 107.5 x 49 x 24.5 mm
* 4.23 x 1.93 x .96 inç
Ağırlık
* 137 gr
* 4.8 oz
Görüntü
* 1.3 megapiksel kamera
* 8xDijital zum
* Akıcı Görüntü
* Dahili kamera
* Duvar kağıdı animasyonu
* EMS (Resimli Melodili Mesaj)
* MPEG4 Görüntüleme
* Photo light
* Resimli duvar kağıtları
* SVG Tiny 1.1
* Video Klip
* Video kaydetme
* Vizörlü ekran
* MMS (Multimedya Mesajlaşma Sistemi)
* Ses kaydedici (Ortam sesleri)
* Tahmini metin girişi
* Uzun SMS (Metin Mesajı)
Eğlence
* FM radyo
* Java
* MP3 Çalma
* Melodi besteleyici/MIDI (Müzik DJ)
* Melodiler (MP3/AAC)
* Multimedya Çalar
* Online İçerik
* PlayNow™
* Yüklü Oyunlar
Bağlantı
* Bluetooth™
* GPRS
* Kızılötesi
* PC Senkronizasyonu
* RS232 kablo desteği
* USB desteği
* Senkronizasyon Apple®
Internet
* Modem
* WAP 1.2.1
* WAP 2.0 XHTML
Ek Özellikler
* Kısayollar menüsü
* Dolaşım tuşu
* Kamera tuşu
* Titreşimli Uyarı
Ajanda
* Ajanda
* Alarm
* Dinamik bellek
* Dosya yöneticisi
* Görevler
* Hesap Makinesi
* Hoparlör
* Kartvizit değişimi
* Kayıtlar
* Konferans görüşme
* Kronometre
* PIM Senkronizasyonu
* Telefon rehberi
* Zaman Sayacı
* Memory Stick
Benim düşüncelerim
Öncelikle bu telefonu yaklaşık bir yıl süreyle kullanmış olduğumu belirtmeliyim. Şimdi devam edelim.
Ekran: Telefon geniş 240x320 piksel ekranıyla cep teelfonları arasında bugüne kadarki en iyi deneyiminizi yaşatmaya hazır. Geniş ekranıyla resim görüntülemek, oyun oynamak, GPRS ile Internet ve WAP sayfalarında gezinmek gerçekten harika.
Ses: Telefonun ses çıkışı gayet yeterli. Gerçi bazı mp3 ve ses kayıtlarında son seviyede biraz bozuk sesler gelse de hoparlör performansı tatmin edici.
Ergonomi: Telefon değişik bir tasarıma sahip ve döner kapaklı açılıyor(Çok değişik:)). Kapak her iki yöne de açılıyor ama 360 derece dönme yeteneğine sahip değil. Kapağın tek dezavantajı tek elle açılamaması. Boyut ve ağırlık olarak telefon herkesin hoşuna gitmeyebilir. Ayrıca telefonun bütün girişleri lastik koruyucularla kapanmış ancak telefonun altındaki kulaklık girişi ve şarj cihazı girişinin olduğu bölgedeki lastik zamanla yerine oturmamaya başlıyor. MS Duo girişinde ise böyle bir sorun yaşamadım.
Kamera: Bu telefonun kamerası gerçekten harika. SonyEricsson'un bile yeni modellerinde kullanmadığı CCD lens bu telefonda bulunuyor. 1.3MP kamerasıyla 1280x960 çözünürlükte gündüz harika, gece ise idare edecek seviyede sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Noktasal fotometri ve dahili flaş desteği ekstra puan getiriyor. Ama yeni modellerdeki gibi flaş ışığı kamerayı çalıştırmadan açamıyorsunuz.
Oyun&Program: S700i Java desteğine sahip bir telefon. Telefonun performansı yeterli olsa da(Gerçi bazı yeni 3D oyunlarda yavaşlamalar olabiliyor) oyunun ekranına göre oyun bulmak pek kolay değil. 176x220 olan diğer SE modellerinin oyunlarını bulabiliyorsunuz. S700i için tam ekran seçeneği için bazı oyunları satın almak zorunda kalabilirsiniz ama birçok oyunun tam ekran desteği var. Java olarak tek eksikliği Java programlarının telefon belleğine erişememesi(Tam hatırlamıyorum ama SE'nin yeni telefonları ve JSR175 Java teknolojisiyle bu geliyordu, JSR175 olmayabilir SE Developer sitesine bakmak lazım)
Eğlence: Telefonda MusicDJ bulunuyor ve dilediğiniz zaman bir şaheser veya bir saçmalık yaratabiliyorsunuz. Ayrıca telefon radyonun yanı sıra .mp3 dosyalarını da çalma özelliğin sahip ve yanında verilen mikrofonlu kulaklık ile bir mp3 çalara dönüşmese de gayet başarılı olarak çalışıyor.
Bellek: Telefonun dahili hafızası 32MB olarak yazsa da ben dosyaları sildiğimde 35MB olarak gördüm. Artık hangisi doğru bilemem. Telefonun yanında 32MB'lık Memory Stick Duo hediye ediliyor ve bildiğim kadarıyla(pEnTaGrAm_15 nerdesin unuttum bunları konuştuğumuzu kaçtı?:)) 128MB'a kadar destekliyor.
Telefonu piyasada 650-750YTL arası fiyatlara bulabilirsiniz. Tabi daha ucuz bulursanız ya da daha pahalı, bana gelmeyin:).
İşte telefonun resimleri ve kamera örnekleri:

Doğa resimleri bana aittir diğerlerini ben çekmedim.