öncelikle ulaş bana öyle söylediği için ağır birşeyler beklediğimi belirttim şakayla karışık.. söylemese muhtemelen mesajını görmeyecektim bile.. 2007 öss öncesi bu konularda muhabet ediyorduk.. o zamanlar sago'nun şarkılarını daha yeni yeni dinlediğini söylüyordun bu yüzden 1,5 yıl dedim.. çünkü seni tanıdığımda sago'yu taze biliyordun ve senede 2005 değildi :) sallamadım yani.. tabi sen daha iyi bilirsin 2005 diyorsan 2005tir , istersen 99 de birşey değişmez :) aslında sana söyleyip bir yandan da genelleme yapıyordum..
tabi araştırmışsındır okumuşsundur mutlaka ama bazı olayları zaman aşımına uğramadan bilmekle sonradan yazılan doğru veya yanlış şeyleri okuyup birşeyler öğrenmek arasında fark var diye düşünüyorum..
konserlere gelince ise dediğin doğru.. ama sago'nun konserleri farklı işliyor bana göre.. bilet fiyatının organizatorün tek başına ayarladığını düşünmüyorum.. albümlerinde bir çok şeyi kendi yaptığı gibi konserleride buna benzer oluyor.. tüm türkiye turnesinin bilet fiyatları aynı oluyor.. hangi şehirde ne kadar potansiyel olduğu bilindiği halde , mekanların arasında dağlar kadar fark olduğu halde.. 10 tl de olsa 30tl de olsa , 10 kişide gelse 500 kişide gelse sago'nun aynı parayı aldığını düşünmüyorum.. bu yönden de diğer sanatçılardan farklı.. mesala ceza türkiye turnesinde farklı organizasyon şirketleri ile çalışabiliyor.. aynı şirketin düzenlediği bir konseri 20 tl iken başka bir şehirdeki konseri 40 tl olabiliyor.. söylediklerin burda geçerli haklısın ama sagoda durum biraz farklı.. zaten sagoya son dönemde yaptıklarında parayı ön plana alıyor dememde sadece konserin etkisi yok , bilet fiyatının hiç yok.. üstüste gelen olaylar ve açıklamaları doğrultusunda bir kırgınlığım var sagoya :) dediğim gibi bunu anlayabilmek için belki sagopa kajmer'in doğuşunu görmek lazımdı , belki sagoya ilk albümünden tut son albümüne kadar alarak destek vermek gerekliydi.. "Droppin’em" ne ya ? yeni şarkımı bu ? diyenlerin arasında kaynamak istemem..
bunları çokça konuştuk ulaşla da keşke o zaman katılıp konuşup bitirseydik , yine girdik derin konulara vallahi çok yoruldum.. bu aralar gündemde rap , bileninde dilinde bilmeyeninde..hergün kampustede millete ceza'yı sago'yu anlatmam için zorluyorlar resmen beni (rapin hayatımın bir parçası olduğu tipimden anlaşıldığı için) kimisi beni anti-ceza'cı sanıyor kimisi anti-sago'cu.. sagonun üstünde katkım olduğunu düşündüğüm için(:)) burda yeri geldi sagoya olan kırgınlığımı , kızgınlığımı anlattım.. sizde beni anti-sago'cu sanın önemli değil.. çok doluyum bu konuda , içimdekilerin hepsini yazsam sayfalar yetmez.. zaten yeterince meşgul ediyorum konuyu :) haydi enes iyi geceler :)