Arkadaşlar fifa06 da bir takımın 2 logosu var biliyorsunuz :hem oyun içinde yani örn: oyun pause olduğunda çıkan logo ona maç logosu diyelim, hemde menü logosu var. menü logosu logo yükleme programı ile yükleniyor ama maç logosu yüklenmiyor, değişmiyor. Bu sabah çok basit bir yöntem buldum belkide bilen çoktur ama ben sadece yardımcı olmak için bunu bir kez anlatmak istedim. Çünki bazı püf noktaları var:
önce yeni logoyu photoshop ile açıyorsunuz, eğer ebatı 128x128 ise sorun yok ama değilse ; 128x128 ebatında yeni bir sayfa açıyorsunuz backround **SİYAH** olsun.Özellikle siyah olsun ama. sonra açtığınız yeni logoyu yeni sayfanın üstüne sürükleyip ortalayarak bırakıyoruz. Temiz bir resim olsun diye bukadar uğraşıyoruz. Zemin siyah iken bunu yeni bir isim verip PNG olarak kaydediyorsunuz. Sonra Örn: Türkiyenin logosunu yapalım; fifa06/data klasörü içindeki ( değiştireceğiniz takım hangi big dosyasında ise) türkiye için; zdata_10.big dosyasını EA graphs ile açın ve Türkiyenin id 'si 1365 zdata_10.big 'in içindeki en üst grup ta logolar var, orda 1365 id nolu FSH dosyası ama sadece bu fsh dosyasını bir yere export yapın. Sonra export yaptığınız bu fsh dosyasını EA graphs ile açarak altındaki logo yu tıklayın orda eski logo çıkacak.Eski logo açıkken import 'u tıklayın ve az önce yaptığınız yeni logo.png dosyasını seçerek importu tamamlayın. Sonra Tekrar data içindeki zdata_10.big dosyasını "bu sefer" BIGGUI programı ile açın "çünki bu program daha sağlıklı import yapıyor" ve import u tıklayıp az önce değiştirmiş olduğunuz dışarıda bulunan 1365 id li fsh dosyasını seçip çıkan overwrite mesajını onaylayıp tamamlayın logo değişti hemde sorunsuz. ama aynı şeyi creation center lla yapamıyorsunuz yada sorunlu oluyor. En garantisi bu. Daha iyisi varsa samimi söylü
yorum ltf sizde anlatın çünki bu işlerle çok uğraşan biriyim elelden üstündür....